Răspunsuri la întrebări – mod de desfăşurare şi recomandări

Postati intrebarile dvs legate de patologia tiroidiana la comentarii.

    Dr. Claudiu Ţupea

    49 thoughts on “Răspunsuri la întrebări – mod de desfăşurare şi recomandări”

    1. si am mai uitat sa spun ceva…problemele legate de tiroida pot cauza si dureri in gat…ca si cum..mi-as pierde glasul cand vorbesc?

    2. am uitat sa precizez ca toate acele pastile mi-au fost recomandate de o doamna ginecolog fara nici o analiza prealabila si fara nici o ecografie…printr-un simplu consult si-atat..

    3. buna ziua..am 21 de ani, 1 metru 60 si 78 de kg
      am ajuns zilele trecute intr-o „vizita” la endocrinolog datorita unor dereglari menstruale…am mai fost cu aceeasi problema in urma cu ceva vreme si mi s-a recomandat sa iau diane 35..dupa cateva luni de diane mi s-a spus sa iau novinette iar apoi yasmine..toate astea pentru ca aveam ovarele marite…la 3-4 luni sa zicem dupa ce am luat dianele..am inceput sa iau in greutate..mai intai 5 kg apoi inca 5 apoi inca 5 si tot asa..mai apoi dereglarile menstruale au reaparut..mi s-a spus sa iau yasmine…am luat yasmine..am oprit acum un an tratamentu cu yasmine..si din nou dereglarile menstruale au reaparut..mi s-a spus sa iau arefam..cam 3 pe zi la inceput apoi 2 pe zi apoi 1 pe zi..2 dintre medicii carora le-am spus despre tratamentul administrat de acea doamna au ramas socati..la cam o luna dupa ce am luat arefam am inceput sa am probleme si mai mari cu acele dereglari..ieri, intr-o vizita la endocrinolog mi s-a spus ca cresterea mea brusca in greutate(18 kg cam intr-un an jumate) se datoreaza in mare parte hormonilor administrati fara nicio analiza, ecografie etc..pe langa asta…mai am si tiroida destul de mica..urmeaza sa fac saptamana viitoare o serie de analize si o acografie la tiroida..habar n-am cum afecteaza asta organismul..ce inseamna sa ai tiroida prea mica si etc…imi puteti explic va rog? va multumesc anticipat 🙂

    4. Buna ziua, numele meu este Alina. Am 34 de ani. In vara anului 2005 am fost operata la tiroida care a fost scoasa afara in proportie de 99%. in urma analizei atomopatolpgice diagnosticul a fost de carcinom papilar tiroidian. am urmat 2 serii de iradiere cu iod radioactiv in acelasi an. Acum ma aflu in fata celui de-am trei-lea control oncologic (19.10.2009). 2 saptamini inainte de aceasta data trebuie sa intrerup tratamentul cu Novotyral pe care il luam intr-o doza unica (3sfert dintr-o pastila). La fel ca si la controalele anterioare am foarte mari emotii. Intrebarea mea este care trebuie sa fie comportamentul alimentar, regimul de efort si ce alte lucruri ar trebui sa stiu, sa fac pentru a trece cu bine de cele 2 saprtamini de „pauza de medicamente”. Imi amintesc ca anul trecut am avut destul de greu de prin aceasta perioada. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    5. @ Dutulescu Ada

      Ideea de la care a pornit acest site a fost aceea de raspunde PACIENTILOR UMANI cu probleme tiroidiene. Gasesc in continuare aceasta idee de actualitate. In plus, oricat as empatiza cu ingrijorarea dvs legata de afectiunea catelului, exista o limita clara de competenta. Va recomand sa pastrati legatura cu medicul veterinar, singurul abilitat sa va ofere lamuririle necesare.

      Dr. Claudiu Tupea

    6. Buna ziua!
      Ma bucur foarte mult ca am gasit site-ul dvs.
      Am o problema putin mai „diferita”, dar foarte importanta.
      Catelul meu sufera de hipotiroidism.
      Intrebarea mea , in esenta este: un nivel foarte scazut de TSH=0,001μU/ml(0,49 -4,67)(ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott) SI UN NIVEL DE ASEMENEA SCAZUT DE FT4=0,67 n g / d L (0,71 – 1,85)(ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott)-am copiat din rezultatele analizelor efectuate de Bioclinica, confirma diagnosticul de hipotiroidism?
      La catei, din cate am citit, boala se manifesta prin caderea bilaterala a parului si deasupra coditei, dorm mai mult,senzatie de frig..toate aceste simptome le-a avut.
      In prezent, i se administreaza Euthyrox si s-au remediat toate simptomele.
      Ceea ce a aparut si ma ingrijoreaza este aparitia la ambii ochi a unei opacifieri a corneei(ca si cum este un parbriz aburit).Se poate ca aceasta problema sa fie o urmare a supradozajului de Euthyrox?
      Va multumesc anticipat, avocat Dutulescu Ada.

    7. buna ziua,
      nu am mentionat bolile anterioare la mesajul 17: am facut endoscopie (senzatia de somac plin, fara pofta de mancare),am inceput de gastrita( am eradicat HP), DISCHINEZIE BILIARA HIPOTONA, MICROLITIAZA RENALA, GIARDIOZA,E. COLI in urina, am avut candidoza de la antibiotice,toate in 2009

    8. buna ziua,
      ma nunmesc iulia, am 27 ani, mama este dagnosticata cu hipotiroidie,am facut analize pentru ca eram agitata, nu dormeam bine( ma trezeam noaptea, stari de voma), irascibilitate( am fost la un internist si mi-a dat sedocalm V si motilium si s-au ameliorat simptomele(fara trezit cu senzatia de voma si speriata). rezultatele sunt urm:
      eco tiroidiana:glanda tiroidiana cu dimensiuni global normale,lob dr.:d 1.7 antero-posterior, d 1.7cm transversal, d 5.2cm cranio-caudal
      ISTM boselat, cu val. cuprinse intre 2 si 3.2 mm; lob stg. d 1.3 antero-posterior, d 1.6 transversal, d 5.2cm cranio-caudal-usor marit
      se descrie contur lobulat, posibilconstitutional, structura neomogena, nivelul lobului drept- la acest nivel se evidentiaza unui NODUL IZOECOGEN cu restul parenchimului, vizibil prin prezenta: lizeree hiperecogene periferice, zona de necroza centrala. efect de masa asupra parenchimului adiacent- benzi hipoecogene arciforme perinodulare in parenchimul aparent indemn. Diametrele nodulului sunt:anteroposterior 6.8mm,transv 9.6mm, cranoi-caudal8.9mm. Dimensiunea zonei coloidale centrale maxim 4.2mm. Nodulul este paucivascular, in periferia sa se evid. in special vasele proprii parenchimantoase amprentate. Densitatea parenchimantoasa este normala, egal bilateral. SELLA TURCICA este mica, fara modificari de contur cu discreta hipertrofie a apofizelor clinoide anterioare si posterioare, microcalcificari la nivelul glandei pineale( peste 6 luni dr. zice sa fac si o tomografie chiar daca rez radiografiei este ok).ATPO=3.60(00.00-12.00 UI/ml)
      TSH=2.09(0.27-4.20), ,FT3=2.98(2.00-4.40), FT4=0.985(0.93-1.70), LH=8.06(FAZA FOLICULARA=2.4-12.6), PROLACTINA=12.68(6.00-29.90),FSH=6.49(FAZA FOLICULARA=3.5-12.5)(LH, FSH, PRL IN ZIUA 3 A CM), ESTRADIOL48.09, PROGESTERON 0.795(SCAZUT zice dr.), CM este neregulat, intarzie mult(sare si caet o luna). DIAGNOSTICUL estetiroidita cronica ATPO-neg, nodulul in observatie, insuficienta luteala si mi-a dat euthirox de 25 mg o cutie , femicur(din plante)3 luni si seleniu.
      ce nu inteleg este de ce mi-a dat euthirox daca inca ma incadrez in limite normale cu tsh si ft4, sa mai consult un alt medic endocrinolog, sau ce sa fac?

    9. Buna ziua!Pe 2.04.2008 am fost operata de nodul tiroidian solitar(suspect la punctie de cancer folicular).In urma operatiei si biopsiilor(extemporaneu si la parafina)mi s-a pus diagnosticul de adenom trabecular fetal si mi-au fost extirpate lobul drept(cel cu nodulul), istmul si mai mult de jumatate din lobul stang(lob fara probleme).Cu indicatia de medicatie(Euthyrox), TSH si ecografie la 6 luni.In toata aceasta perioada(cu controloalele aferente) am evoluat pozitiv, problema intervenind de 2 saptamani cand a revenit senzatia de sufocare, noapte si zi si de nervozitate.Problema mare fiind sufocarea(acesta a fost de altfel si principalul simptomul de dinainte de operatie).Mentionez ca analizele hormonale, TSH-ul au fost mereu in valorile normale, si inainte si dupa operatie.Care ar fi explicatia pentru aceasta ,,lipsa de aer,, deranjanta. Va multumesc!

    10. Buna ziua,
      Ma numesc Cristina si am 37 ani. In urma cu 4 ani am facut analize pentru glanda tiroida. Pentru ca TSH era putin peste limita maxima (5,35) mi s-a pus diagnosticul de hipotiroidie. Am urmat tratament cu euthyrox de 50 mg 1 pastila pe zi. Dupa 6 luni TSH a fost 1,72 iar medicul a hotarat sa intrerupem tratamentul. Dupa alte 3 luni am inceput sa ma simt rau,am refacut analizele TSH 4,62 iar T3 sub limita minima. Am reluat tratamentul cu euthyrox 25 mg 1 pastila si jumatate pe zi (la ecografia tiroidiana totul a fost ok, fara modificari ale glandei) si m-am simtit foarte bine pana acum o luna cand am inceput sa am stari de iritare si am facut un atac de panica. Am intrerupt tratamentul si la o saptamana am facut analizele TSH = 2.32 iar celelalte Calciu, magneziu, colesterol, trigliceride au iesit foarte bine . Dupa inca o luna adica acum 2 zile am repetat TSH si este 3.63. Credeti ca trebuie sa reiau tratamentul avand in vedere ca dupa 1 luna TSH a inceput sa creasca si care ar fi doza? Se poate face determinarea T3 si T4 in timpul tratamentului?
      Multumesc.

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.