Răspunsuri la întrebări (82)

Andreea:

Buna ziua,

Numele meu este Andreea, am 36 de ani, 75kg. Am fost diagnosticata cu Tiroidita Hashimoto pe baza analizelor de mai jos:
ATG (Ac anti tireoglobulina): 321.2
ATPO (Ac anti tiroperoxidaza): 8.2
TSH (Hormon tiroid stimulant): 2.991
Free T3: 3.21
Free T4: 1.14
T3 total (tri-iodotironina): 1
T4 total (tiroxina): 10.5
Va rog sa imi spuneti care este parerea Dvs in legatura cu diagnosticul dat si rezultatele analizelor de mai sus.
Va multumesc anticipat.

Raspuns:

– desi nu ati precizat valorile normale ale laboratorului (aspect care ingreuneaza interepretarea analizelor), nivelul anticorpilor anti-tiroglobulina pare sa fie crescut peste limita superioara a normalului, in timp ce nivelul ATPO si TSH sunt normale; acest tablou poate indica o tiroidita cronica (Hashimoto) la debut; in aceasta faza tratamentul nu este necesar, deoarece tiroida functioneaza normal si produce cantitati adecvate de hormoni; in timp, boala poate evolua, cu afectarea tesutului tiroidian si reducerea capacitatii de sinteza hormonala si instalarea hipotiroidiei; de aceea sunt obligatorii controalele periodice, la 4-6 luni;

– la acest moment, o ecografie tiroidiana ar putea confirma tiroidita cronica prin evidentierea unui aspect specific pentru aceasta boala;

Dr. Claudiu Ţupea

16 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (82)”

  1. Buna ziua .Am 48 de ani si acum 6 ani am fost operata de tiroida si mi-au fost extirpate sau lezate paratiroidele. Nici astazi nu stiu adevaraul. Cert este ca ele nu mai functioneaza . Nu stiu ce fel de analiza sa fac sa stiu daca ele mai exista sau nu. Urmez tratament cu Eutyrox 100 , 1/zi , Calciu de 500 cu D3 de 200 [de la Ozone ] si Magneziu [ Walmark ] 1/zi . Iau un calciu de dimineata , unul seara si unul in timpul noptii. De cand m-am operat sufar de insomnii, am multe stari de rau motiv pentru care nu mai pot lucra. Am aflat de pe site-ul dv ca se ia Calciu la o distanta de 4 ore de Eutyrox. Nici un medic nu mi-a spus asta. Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.Ce fel de Calciu ar trebui sa urmez ca sa se fixeze mai bine , ce ar trebui sa fac sa scap de insomnii, sa scap de starile de ameteala pe care le am permanent.Am constatat ca lipsa paratiroidelor este mult mai periculoasa decat lipsa tiroidei. Nu stiu ce sanse am sa imi reiau viata .. Va multumesc anticipat si astept raspunzul dumneavoastra .

  2. Dr. Claudiu Ţupea

    @susana71

    Postarea dvs contine doar rezultatul unor analize si o afirmatie. Va reamintesc ca sectiunea se numeste Raspunsuri la intrebari, ceea ce presupune ca cei interesati ADRESEAZA intrebarile. Daca va imaginati ca eu voi comenta aceste date, in conditiile in care lipseste pana si o formula de salut, va inselati.

  3. FT4- rezultat 0.95 valori de referinta 0,8-2ng/dl
    TSH-rezultat 2,63 valori de referinta 0,39-6,16
    anti TPO rezultat 541 valori de referinta <35
    Am fost la endocrinolog si a zis ca nu am nevoie de tratament

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.