Răspunsuri la întrebări (353)


Tabacariu Janina:

Buna seara,
Am revenit, la raspunsul pe care mi l-ati dat la consultatia nr 349, cu rugamintea de a ma ajuta in continuare cu un sfat.
Dupa cum v-am precizat in comentariu, analizele erau facute in 25.oct.2010 si ,la recomandarea dvs, le-am repetat in 5.01.2011, astazi luand rezultatul.Rezultatele sunt urmatoarele (in paranteza sunt valorile de referinta):
-Anti-Tiroglobulina =491(<40UI/ml)
-Anti-TPO=22,1(<35UI/ml)
-FT4=1,21(0,8-1,9 ng/dL)
-T3=114(84-172)
-T4=9,00(4,5-12,5)
-TSH=9,12(0,4-4)
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa incep tratamentul si ce ar trebui sa fac in viitor (medicul meu imi recomandase ca dupa doua luni de tratament sa repet doar TSH).Analiza de urina nu am efectuat-o inca , nici nu stiu daca in Galati se face asa ceva.
Cu stima , Tabacariu Janina

Raspuns:

presupunand ca analizele sunt corect lucrate, se confirma diagnosticul de tiroidita autoimuna; capacitatea glandei tiroidei de a produce hormoni a diminuat in intervalul dintre cele doua seturi de analize, astfel incat acum este necesara o doza mai mare de Euthyrox – 50 micrograme/zi; tratamentul trebuie administrat in priza unica, dimineata, pe stomacul gol, fara a manca nimic 30-60 de minute dupa aceea; eventualele suplimente cu calciu sau fier nu se vor lua ma devreme de 4 ore dupa Euthyrox;

– dupa 8 saptamani de tratament trebuie repetat TSH, care ar trebui sa se normalizeze, indicand astfel normalizarea nivelurilor de hormoni tiroidieni;

– recomandarile de mai sus sunt doar informative, bazandu-ma pe datele oferite, si nu pot inlocui consultul propriu-zis; cel putin teoretic, pot exista elemente pe care nu le cunosc despre cazul dvs si care pot schimba aceste recomandari;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.