Răspunsuri la întrebări (354)

state irina:

23 ani,fem,mama mea a avut glanda tiroida si in urma operatiei i-a fost extirpata toata glanda,. Domnule doctor am fost diagnosticata cu hipotiroidism,si mi-sa prescris euthyrox…si vreau sa va intreb daca pot lua anticonceptionale regividon si daca acest medicament ingrasa …..va multumesc

Raspuns:

– se pot lua contraceptive orale de catre o pacienta cu hipotiroidism sub tratament;

– Rigevidonul (ca si alte contraceptive combinate) nu ingrasa in sine; la unele persoane determina o crestere a poftei de mancare; daca exista atentie la alimentatie si sunt evitate excesele, atunci nu ingrasa;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

7 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (354)”

  1. buna ziua.datorita unei greseli medicul endocrinolog mi-a recomandat Novotiral 3/zi tratamentul la-am luat 2saptamani dupa care am ramas cu grave probleme de sanatate diabet zaharat hipogonadism diminuarea considerabila a vederi desi au trecut 25 de ani. ce contin aceste pastile?

  2. Buna. Sufar de hipotiroidism si fac tratament cu eutyrox de 75, recent mi-a fost diagnosticat un chist pe ovarul stang de 3/4cm. Medicul mi-a prescris anticonceptionale (Karissa) timp de 3 luni. As vrea sa stiu daca pot sa iau anticonceptionale daca fac tratament cu eutyrox.
    Va multumesc.

  3. Buna ma numesc roxana si as vrea sa intrerup anticconceptionalele adica „rigevidon” sa fac pauza apoi sa raman insarcinat decat timp este nevoie sa fac pauza?

  4. Eu am un tratament cu eutyrox pentru ca am o glanda mai lenesa mi s-a spus si vroiam sa stiu daca in perioada tratamentul daca mi se prescrie un tip de anticonceptionale exista vreo restrictie.Va multumesc

  5. Buna ziua !

    Ma numesc Stancu Florica , am 71 de ani si am fost diagnosticata cu tiroidita subacuta cu hipotiroidism, gusa nodulara si tiroidita autoimuna. Sufar de asemenea de hepatita cronica activa cu virus C, precum si de HTA forma severa.
    Desi urmez tratament cu euthyrox de cativa ani , ultimele analize nu mi-au iesit deloc bune.
    Astfel :
    TSH – 9,71 ( valori normale 0,270-4,20)
    ATPO -318,1 (valori normale 5 – 34).
    Tratamentul recomandat este : Euthyrox 125 mg, novotiral (alternative, o zi euthyrox, o zi novotiral) si medrol de 4 mg timp de 30 de zile, un ape zi. Medicul internist mi-a interzis insa sa iau medrol din cauza ficatului.
    Va rog frumos sa imi raspundeti, ma ingrijoreaza aceasta tiroidita autoimuna si nu stiu ce sa fac in legatura cu tratamentul . Ce se intampla daca nu iau medrol ?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  6. Buna ziua.

    Ma numesc Elena, am 25 ani.
    In urma cu 2 luni am primit urmatoarele rezultate la analize(le scriu doar pe cele care nu sunt in limite):

    TSH: 5.00 (0.46-4.68)
    AT: 57.2 (< 34)
    FIER: 24 (50.4-170.2)

    Al luat Eutyrox 50 si 20 pic/zi Ferrum Hausmann timp de doua luni, iar ultimul set de analize indica urmatoarele:

    TSH: 0.015 (0.46-4.68)
    FIER: 35 (50.4-170.2)

    AT inca nu l-am primit.

    Nu inteleg cum a ajuns Tsh la un nivel atat de scazut. Ar trebui sa incetez tratamentul cu Eutyrox, dumneavoastra ce imi recomandati?

    Va multumesc,
    Elena.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.