Răspunsuri la întrebări (355)

Elena:

Buna ziua.

Ma numesc Elena, am 25 ani.
In urma cu 2 luni am primit urmatoarele rezultate la analize(le scriu doar pe cele care nu sunt in limite):

TSH: 5.00 (0.46-4.68)
AT: 57.2 (< 34)
FIER: 24 (50.4-170.2)

Al luat Eutyrox 50 si 20 pic/zi Ferrum Hausmann timp de doua luni, iar ultimul set de analize indica urmatoarele:

TSH: 0.015 (0.46-4.68)
FIER: 35 (50.4-170.2)

AT inca nu l-am primit.

Nu inteleg cum a ajuns Tsh la un nivel atat de scazut. Ar trebui sa incetez tratamentul cu Eutyrox, dumneavoastra ce imi recomandati?

Va multumesc,
Elena

Raspuns:

– raportat la valoarea initiala a TSH, care arata doar o hipotiroidie subclinica la limita, tratamentul cu 50 μg/zi de Euthyrox a fost excesiv; ultimele analize indica un exces de hormoni tiroidieni – ilustrat prin TSH-ul supresat;

– tratamentul cu Euthyrox ar trebuie intrerupt pentru 6 saptamani, urmand ca dupa acest interval sa repetati TSH si FreeT4; necesitatea tratamentului ar trebui stabilita in urma rezultatelor;

– in plus, poate fi utila o ecografie tiroidiana pentru a vedea daca exista modificarile tipice de Tiroidita Autoimuna, acesta fiind diagnosticul suspectat in cazul dvs;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.