Răspunsuri la întrebări (423)

laura:

buna ziua
Am 29 ani si acum 5 ani am fost diagnoticata cu gusa difuza am facut un tratament cu euthyrox si nu am mai avut treaba.Am facut tratamentul acesta cam 3 luni dupa care nu am renuntat.De catva timp am inceput sa am iar probleme din cauza tiroidei.Am facut niste analize ale caror rezultate sunt: Mazneziu seric 1.9mg/dl(val de ref intre 1.8-2.4)
Calciu ionic seric 3.9mg/dl(val de ref intre 3.82-4.82)
FT4 – 1.4md/dl(val ref 0.8-2)
TSh- 2mg/dl(val ref intre 0.39- 6.16)
In urma ecofrafie a rezultat LS: 8.69 si LS 6.42
Am primit un tratament cu eurothyrox 25 si jodid 100.
Medicul a zis k nu este nimic grav doar un inceput de gusa.As vrea sa stiu dak sufar de hipotiroidism sau hipertiroidism pt k nu am fost informata si dak mai trebuia sa fac alte analize .
Va multumesc .O zi buna

Raspuns:

– analizele prezentate arata ca tiroida dvs  functioneaza normal; deci nu este vorba nici de hipotiroidie, nici de hipertiroidie;

– analizele deja facute si ecografia tiroidiana sunt suficiente; nu aveti nevoie de alte investigatii pentru tiroida la acest moment;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (423)”

  1. Buna ziua
    Ma numesc Mariana, am 52 de ani si am fost diagnosticata in februarie 2011 cu hipertiroidie ,in urma simptomelor pe care le aveam (tensiune mare, palpitatii, insomnii, stari de lesin)si a analizelor efectuate :
    AAT-TPO=144,3 (0-34/Ul/ml)
    fT3= 10,2(1,4-4,2 /pg/ml)
    fT4= 76,4 (12-22pml/L)
    TSH= 0,01 (0,2-4,2uUI/ml)
    ecografie tiroidiana:
    LTD=1,86X2,68X1,55=4,35
    LTS=1,9X2,6X1,84=4,84
    VT=9,19ML
    ecostructura neomogena , bine vascularizata.
    Mi s-a prescris thirozol- 30 mg/zi si propanolol 30mg/zi .
    la o luna , 11 martie 2011 am repetat analizele : TSH = 0,1(0,4-4,0/UI/ml; ft4=1,27(0,89-1,76 /ng/dl); ft3 = 6,00 (2,6-4,2 pg/ml)

    mi sa recomandat acelasi tratament pana la urmatorul control -aprilie. Nu am mama, tata, fratii suferind de aceasta afectiune.
    Mai sunt diagnosticata din 2007 cu trombocitopenie ideopatica – pentru care acum nu iau nici un tratament acum.
    vreau sa va intreb daca in urma acestui tratament voi putea stabiliza tiroida si daca are vreo legatura cu trombocitopenia ideopatica de care sufar.
    Va multumesc!

  2. buna ziua. in urma ecografiei am fost diagnosticata cu gusa multinodulara si cu TSH 5.1 si mii s-a spus ca nu exista alternative de tratament. Recomdarea a fost extirparea tiroidei, nu as dori acest lucru, nu exista alte metode pentru a se aplica un tratament?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.