Răspunsuri la întrebări (1403)

Molnar Iosif Traian:

Domnule doctor,va solicit o parere autorizatadesigur) otiei mele 65 ani, i s-au depistat doi noduli tirooidiei ,in LS un nodul de 19/9/16mm,structura nodulara mixta,cu componenta chistica si parenchimatoasa,slab vascularizata periferic,iar inLD,UN NODUL IZOECHOGEN,OMOGEN,DE9/9MM,SLAB VASCULARIZAT. Analize-ATPO 1300 U/ml interval de referinta sub60U/ML, htgk 52,8 U/ml-normal sub 60U/ml,TSH 0,576 nU/ML NORMAL 0,55p-4,78 nU/ml,T4 1,18ng/dL NORMAL0,89-1,76 ng/dL,,CALCITONINA 0,535 pg/mL normal sub 9,82 pg/mL. Care este obtiunea terapeutica? Multe multumiri.Molnar.

Raspuns:

– din descrierea ecografica, nodulii tiroidieni nu par sa aiba elemente de suspiciune pentru o leziune maligna; totusi, aceasta descriere NU este completa si in astfel de situatii cel mai bine este ca ecografia sa fie facuta/repetata de un edocrinolog cu experienta, care sa poata face o recomandare adecvata: monitorizare, punctie sau, mai putin probabil, direct operatie;

– nivelul crescut al ATPO arata ca e prezenta si o tiroidita cronica; aceasta este o afectiune autoimuna in care sistemul imunitar ataca tiroida, deteminand in timp aparitia hipotiroidiei (deficitul de hormoni tiroidieni); deocamdata tiroida sotiei dvs functioneaza normal, deci nu e nevoie din acest punct de vedere de vreun tratament;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (1403)”

  1. Molnar Iosif Traian

    Multumesc pentru raspuns.Am facut o greseala nedand toata descrierea ecograFCA.O dau acum-Tiroida de dmensiuni normae LD 18/1„5/27mm si volul de 4 cmc,LS16/14/27mm si volul de 4cmc.Istmul masoara mm grosime. Contururile gandei sunt regulate,iar paremchimul are aspect izoecogenVascularizatia tiroiei este in limite normale. La nivelul lobului drept se pune in evidenta o structura noodulara mixta,cu componenta chistica si parenchiatoasa, de 189/9/16mm,slab vascularizata periferic. La nivelul lobului tiroidian stang se evidentiaza o alta formtiune nodulara in segmentul anterosuperior,izoecogena,omogena de 9/9mmm,slab vascularizata. Nu se pun in evidenta adenopatii latero-cervicala. Concluzie- Macronoduli tiroidieni.Se opereaza?Va rog, daca se poate ,om parere.Stiu ca e greu daca nu vedeti pacientul. Sanatate. Molnar.

    1. Dr. Claudiu Ţupea

      Raspunsul meu cu numarul 1403 ramane in intregime valabil si in contextul completarilor dvs. Asa cum intuiti, in niciun caz de se fac recomandari pentru operatie pe internet, fara consult direct.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.