Răspunsuri la întrebări (1477)

Iancu Jenica:

Buna ziua

In primul rand vreau sa multumesc pentru timpul acordat
Am 31 de ani si sunt insarcinata in 10 saptamani si am urmatoarele analize:

valori Interval de referinta

TSH-1.6938 Sarcina trim. I (0.88-2.83 Ul/ml)
T3-1.08 (0.58-1.59ng/ml)
Free T4-0.91 (0.70-1.48ng/dl)
Ac antitireoperoxidaza-28.07 (<5.61Ul/ml)
Ac antitiroglobulina-38.6 (<4.11Ul/ml)

As dori, sa-mi spuneti daca se poate daca este ceva in neregula si ar putea afecta dezvoltarea bebelusului.

Raspuns:

– in primul rand, functia tiroidiana este normala, deci nu exista, din punct de vedere al tiroidei, niciun risc pentru sarcina;

– valorile usor crescute ale auto-anticorpilor (ATPO si anti-tiroglobulinapot arata o forma incipienta de tiroidita autoimuna, dar sunt prea mici pentru a stabili un diagnostic cert;

– este suficienta monitorizarea la 6 saptamani cu TSH si FreeT4, fara niciun tratament deocamdata;

– o ecografie de tiroida ar fi utila pentru a orienta diagnosticul;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.