Răspunsuri la întrebări (2240)

Luminita Ostafe:

Buna ziua mă numesc Luminița Ostafe am 52de ani și am probleme cu glanda tiroida.Va rog să mă ajutați domnule DR. CLAUDIU ŢUPEA. Tiroida cu structura neomogena prin prezenta unor leziuni nodulare pe LTD de 15/12mm hipodensa ,neomogena,cu priza periferica de contrast ,pe LTS de 12/11mm cu calcificare periferica .Anti_tiroidperoxidoxal6,69…..0-5,61. FT4. 0,84……….0,70-1,48. TSH 0,7893….0,35-4,94. Calcemie 8,91 ..8,4-10,2. Magneziu 1,91….1,6-2,6

Raspuns:

  • nodulii tiroidieni mentionati nu au elemente evidente de suspiciune la descrierea sumara din postarea dvs; cu toate astea, un aspect foarte important este concluzia medicului care a facut ecografia; acesta poate recomanda monitorizarea prin ecografie (cel mai probabil) sau alte investigatii (cum ar fi punctia cu ac subtire); de retinut, pentru marea majoritate a nodulilor tiroidieni NU exista niciun tratament medicamentos;
  • analizele prezentate arata ca tiroida dvs functioneaza normal; valoarea foarte putin crescuta a ATPO nu are vreo relevanta la acest moment; in plus fata de acestea, as recomanda si masurarea calcitoninei; un eventual nivel crescut al acesteia trebuie sa duca imediat la un control endocrinolgic;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.