Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.946 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Bună ziua . Fiica mea a fost operata în 2020 de tumoare ovariana cu celule nediferentiate Sertoli Leydig, anul trecut a fost operata de gușă polinodulara( micro carcinom folicular ) Întrebarea este următoarea1 Dacă exista vre o legătură între cele doua afecțiuni
  2 Fiind vorba de un cancer rar ovarian plus cel tiroidian ,este posibil sa fie mutație genetica? Ținând cont ca pacienta este tânăra ( 20 ani )
  Mulțumesc!

 2. Bună ziua! Ma numesc Andreea și am 30 ani. Din partea tatălui toată partea feminina a avut probleme cu tiroida. Nu ma știu cu alte afectiunii , doar puls și tensiune arteriala uneori marite. Anti TPO 499.08 valori de referinta( 0.92-40), TSH 17.91 val ref ( 0.35-5.1) FT4 0.50 val ref.(0.5-1.4).LD 11.14ml LS 10.98ml, istm 0.9 cm .glanda mărită în volum ,contur policiclic,structura inomogena hipoecogena, vascularizatie argumentata, fără adenopatii laterocervicale.Menstruatie regulata, crestere în greutate . Nu înțeleg descrierile de la ecograf. Mulțumesc mult !

 3. Ciofrangeanu Gheorghe

  Bună ziua,domnule doctor! Ma numesc Ciofrangeanu Gheorghe ,am 72 de ani . Ca istoric medical; părinții nu au avut probleme cu tiroida ,iar sora mea a fost operata de tiroida(nu a fost cancer). Despre mine va pot spune ca am fost operat de tumora rectala în dec.2019 și sunt hipertensiv. În noiembrie 2022 am făcut un ecograf la tiroida ,iar concluzia a fost:Multiplii noduli și micronoduli degenerativi sau cu componenta solida nevascularizata,rotunjita.Zona cu tendința la nodularizare nespecifica in 1/2 cauzala și posterioara a locului stâng. În urma acestei ecografii am făcut următoarele analize: TSH= 1,11 referinta 0,35-5,1; FT4=1,05 referință 0,60-1,20; ATPO= 0,810 referinta =<9; Anticorpi antireceptor TSH(TRAB) = 1,32 referinta= < 1,53 și calcitonina= 11,99 referinta<5,89 . Rog un sfat de la d-voastra ținând cont ca calcitonina a ieșit cam mare. Menționez ca acum un an calcitonina mi-a ieșit 8,2 ,referinta =<9,52. Va mulțumesc anticipat!

 4. Buna ziua cu respect . Ma numesc Loredana am 42 de ani si de 1 luna de zile am aflat ca sufar de hipotiriodism . Analizele Tsh 5,7 Ft4 1,o3 , Atpo <3 in urma acestor analize am primit de la medicul endocrinolog doza de 25 de euthirox . ecograful in limite normale fara noduli. Intrebarea mea este era necesar sa incep tratamentul cu euthirox? Si daca da tratamentul e pe viata? MULTUMESC.

 5. Bună ziua! Pacienta în vârstă de 59 ani hipertensiva, diabet tip 2 cu insulina, obezitate grad III, polineuropatie senzitiva distala și retinopatie neproliferativa, HTA grad III grup de risc foarte înalt, cardiopatie ischemica, ICC clasa III NYHA , insuficienta venoasa
  Evaluare tiroidiana
  Tsh – 0.01, ft4-13.33, atpo-0.37, atg-12.17, trab – 1.11
  Ecografie: volum tiroidian crescut, ecostructura intens hipoecogena, neomogena, polinodulara, semnal Doppler scăzut, LDT 1/3 medie conglomerat nodular hipoecogen, neomogen, vascularizat 3.4/2.2/3 cm. Restul locului prezintă peste 6-7 noduli hipoecogeni, neomogeni, ramolit, cu tendința la conglomerare cu dimensiuni de 1-1.8 cm în total 2.7 cm, cu discreta deviere a trahee spre stânga. La nivelul istmului peste 8 noduli similari cu dimensiuni de 0.5 – 1.1cm. LST transformat nodular cu peste 10 noduli cu tendința de conglomerare în total 2.3 cm. Fără adenopatii semnificative. Concluzii : gusa macropolinodulara. Având în vedere nr și dimensiunea nodulilor gusa are indicație chirurgicala.
  În urma acestor investigații credeți ca intervenția tb făcută urgent sau se mai poate tine sub control?
  Astept cu interes răspunsurile dvs.
  O zi frumoasă

 6. Bună ziua!
  Aș avea și eu niște curiozități legate de glanda tiroidă.
  Am vărsta de 18 ani și am depistat în urmă cu doi ani că sufăr de această boală.Am făcut analize(TSH,FT4) și în urma rezultatului am primit un tratament(euthyrox L-V=25,S-D=50).
  De curând,eu am început facultatea și am cam încurcat dozele,am luat câte 50 timp de 5 luni și erau zile când nici nu le luam.Până intr-o zi când am început să mă simt rău,au început palpitațiile la inimă,tremuram foarte tare,amețeli,stare de vomă,mi se usca gura și aveam o senzație de înghițire a limbii.M-am dus să-mi fac analizele și mi-au ieșit mari(TSH=4,36 și FT4=1,33) am făcut ecograf și mi-au schimbat tratamentul(L-J=50 și V-D=75)sintomele sau mai ameliorat,dar încă sunt amețită,am o stare de neliniște dimineața când mă trezesc,stări de vomă rare ori și lipsa poftei de mâncare.
  Țin să precizez,că mama mea a fost operată.
  Aș avea curiozitatea cât mă va ține aceste sintome?

 7. Ichim Diana-Raluca

  Bună ziua d-l doctor! Va rog din inima sa ma ajutați cu interpretarea rezultatului de la AP. Am 43 de ani și mi s-a extirpat întreaga glanda tiroida-tiroidectomie totală. Diagnosticul de la microscopie : Gusa multinodulara anizofoliculara, hipofunctionala, cu multipli noduli adenomatosi macrofoliculari, cu dilatații chistica arii de hemoragie cu siderofage, moderat infiltrat inflamator limfo -plasmocitar foliculita, congestie și fibroza interstițial. Se mai constata 3 limfonoduli cu aspecte reactive nespecifice și o glanda partida cu staza vasculara. Glanda parotida îmi este afectata după tiroidectomie? Am rămas cu 3 , în loc de 4? Cu speranța că îmi veți răspunde va mulțumesc!

 8. Buna ziua !
  Am vârsta de 21 de ani și am fost diagnosticata cu Tiroidita autoimună.
  TSH in luna August: 0.005 ;FT4 in August: 24.7
  TSH luna Decembrie : 7,35 ; FT4 in Decembrie 13.7
  Alte analize cu valori modificate: ATPO: 75,8 ; ATG: 307 ; DHEAS: 421;
  Menționez ca la ecografie tiroida nu am prezenți noduli sau chisturi.
  Simptome : creștere in greutate, oboseala excesivă , palpitații , stări de anexietate , bunica cu istoric tiroida operata.
  Medicul mi a recomandat euthyrox 25 mg, ce părere aveți?

  Mulțumesc

 9. Buna ziua, as dori opinia dumneavoastra
  53 ani, menopoauza, fara alte boli cronice, la o examinare/ecografie de rutina a glandei tiroide, s-au constatat urmatoarele: ”glanda tiroida asimetrica, parenchim neomogen, LS formatiune chistica cu d. 26,7 x 18,9 mm, cu component parenchimatos in interior iar la nivelul istmului nodul coloidan de 5,5 mm, vascularizare – N, gl. limfatici – N
  Analize: anti TPO 10.0 T3= 103 FT$ 1.60 TSH 2.06.
  Se recomanda punctie.

  Imi puteti spune va rog si punctul dvs de vedere?

 10. Buna ziua.In urma unei vacanta de 2 luni in America m am intors acasa cu o insomnie f urata.Insomni a inceput din a 10 a zi de cand am ajuns acolo.Am deja 2 luni de cand sunt in tara si tot la fel ma chinui,cu stari de agitatie f mari,epuizare,palpitatii dimineata asa ma trezesc,iritabilitate si impresia ca fac totul pe rapid,parca ma alearga cineva.Am facut si un rmn la cerebral,analiza la tiroida si echo,vi le am atasat in mesaj.Credeti ca este ceva de la tiroida?Multumesc!La echo a iesit un pic inflamata dar mi s a spus ca nu ar fi aceeta motivul starilor mele.

 11. Buna ziua!Ma numesc Veronica și am 40 ani. Nu am in familie persoane care suferă de tiroida iar eu nu sufăr de alte probleme de sănătate. Acum 2 ani am aflat că am un mic nodul pe partea stângă care la controlul de 3 luni respectiv 6 luni nu a prezentat modificări iar rezultatele la analizele de sânge au fost în parametri normali. Între timp am născut iar acum o lună am aflat că nodulul s+ a mărit și este și vascularizat D1- 2,04cm, D2- 2,86cm. Tsh- 1,149 FT4- 0,74 Că total- 9,2 Calcitonina-1,08. Medicul endocrinolog mi,- a recomandat extirparea totala a tiroidei iar chirurgul doar partea afectata menționând că dacă în timpul intervenției i se va părea ceva in neregula atunci va scoate tot. Precizez că pe partea dreapta valorile sunt normale. Sunt un pic confuză datorita recomandărilor celor doi. Care credeți că este varianta optima ? Mulțumesc!

 12. Buna ziua.Sunt Adriana,vârsta 32 ani,Menționez ca o am pe mama care acum câțiva ani a scos glanda.La un tsh de 3,13 este necesar începerea tratamentului cu eutyrox doza 25 mg? Menționez ca mi au fost găsiți 4 noduli și 2 chisturi superioare.Mi s-a recomandat de dl doctor eutyrox de 25 pentru stagnarea nodulilor.este Ok atâta timp cât tsh este in limite?multumesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.