Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
  7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.988 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Să trăiți! Operat la inst. Parhon in 2015 tiroidoctomie.nodul malign, carcinom medular tiroidian.Pana in anul 2020, calcitonina a fost nedetectabila.in 2021 0,98 pg/ml..azi 1,32 pg/ml.Incepe sa se trezească monstrul din mine??52 ani, bărbat .Cu respect!!

  2. Bună seara . Am doi băieți de 7,3 ani și 8,6. Le am făcut la copii FT4 și Tsh. La cel mic a ieșit Ft4- 0,81 , Tsh- 4,513 iar la cel mare Ft4- 0,85 iar Tsh 3,434. FT4 a ieșit sub valoarea normală la amândoi. Cel micuț cam de 1 an jumate, cam din 3 in 3 luni îmi tot spune că simte că nu îi ajunge aerul. Am făcut investigații și n i s a spus că pe fond emoțional ar fii , ținând cont că au văzut cum soțul mea s a înecat cu mâncare. S au speriat fff tare… Au mai fost 2 evenimente cu furtuni ffff mari, din nou extrem de speriați. Sincer și eu am crezut o perioada că e pe fond emoțional. Precizez că eu am hipotiroidism și hashimoto. Ajung la medic cu ei abia peste o lună. Sunt foarte îngrijorată și as dori sa cer părerea domnului doctor in ce privesc valorile lor.

  3. Ana-Maria Chirilă

    Bună ziua!
    Ma numesc Ana – Maria, am 43 de ani. Recent am făcut un examen ecografic la glanda tiroida. Acestea sunt rezultatele :
    Ltd – 7,64
    LTS- 18,26
    Nodul hipoecogen cu cristale LTD- 1,74/0,72/1,9 cm
    Calcificare coaja de ou-LTD
    Macronodul spongiform LTS-3,4/2,9/3,7 cm
    Adiacent f. nodulara hipoecogen – 0,86/0,49/0,82 cm
    Mi s-a recomandat intervenție chirurgicala. Vă rog să-mi spuneți dacă este singura varianta? Vă mulțumesc!

  4. Iau câte jumătate de tyrozol de 10 mg. Am avut tsh 0,252, apoi 9,04 și 5,59 și tot nu mă simt bine. Am fost la doctor și mi-a zis că am fluctuații ale glandei tiroide. Un medic a zis să întrerup tyrozolul, celalalt sa continui cu jumătate. Ce ar trebui sa fac să îmi fie bine? Mulțumesc!

  5. Bună ziua!
    Sunt diagnosticata cu hipertiroidism boala Basedow Graves și iau tratament cu thyrozol de un an de zile și abia de doua luni de când mi-a mărit doza la 15 mg/ zi analizele sunt puțin mai bune, iar Trab-ul de la 30, a coborât la 9. Doamna doctor îmi recomanda de un an de zile o operatia de scoatere a tiroidei și spune că tratamentul pentru hipertiroidism este doar o chestiune de timp și că tot la bisturiu ajung. Considerați că este necesar sa fac operație de scoatere a tiroidei? Mulțumesc

  6. Buna ziua. Am 37 ani ani iar în 2013 am fost operata de carcinom papilar tiroidian ,in 2014 o reintervenție pt niste ganglioni afectați de metastaze.Iar in 2018 am făcut 33 de ședințe de radioterapie externă pt o metastaza in zona sternului .Din 2019 totul este ok . Întrebarea mea este am contraindicații privind marea sau apa termala (Căciulata sau Felix )? Va mulțumesc anticipat!

  7. Buna ziua, ma numesc Iuliana, am 39 ani, în luna iulie am fost diagnosticata cu Basedow Graves și tireotoxicoza, veam si simptome care toate duceau la aceasta boala , inclusiv ochii bulbucati si in urma valorile la analize, TSH 100, Anti receptor TSH 40.29, Anti tiroglobulina 93.23, TPO 200, am început tratament cu Thyrozol, la început de 10 mg de 3 ori pe zi, cu repetarea analizelor la 2 luni sau 3, cum stabilea dna. Dr. Și în funcție de analize stabilea doxa de thyrozol
    În luna martie 2022 am reușit valoare mai normale la analize :
    Tsh 1.2, Free T4 15.05, Anti receptor TSH 3.75, din luna iunie 2022 valorile iar au început sa se modifice: TSH 0.011, Free T4 25.07, Anti receptor TSH 4.25
    În octombrie 2022 : TSH <0,005 , Free T4 47.91, Anti receptor TSH 8.2
    Ianuarie 2023 : TSH < 0.005, Free T4 – 30
    Am avut medicamentație cu Thyrozol de 10 sau 5 mg, în funcție de valoarea analizelor, Thyrohelp, aspacardin, Propanolol 10 mg, Revisan hair&nails
    Întrebarea mea este, operația in Basedow Graves este necesară sau cât timp pot merge pe tratament cu Thyrozol , dvs. ce sfat îmi recomandați

  8. Bună ziua! Am fost operata.in 2010 de dr Stanescu diag. Gușă polinodulara fibrochistica. Mi-a lăsat un rest tiroidian iar în 0ctombrie 2022 internată la cardiologie laSMC după multe ecografii mi-au făcut și la tiroida și aveam un nodul de 1mm iar acum în provincie la ecografie tiroidiana au spus ca a dispărut. E posibil sa dispară peste noapte nefăcând nimic
    sunt îngrijorată di sper în rasp d.vstra. Vă mulțumesc Barbu Georgeta

  9. Buna am 51de ani.Anul trecut am descoperit in urmama unei ecografi un nodul de 4 cm.Acest nodul il am de cativa ani l am observat dar nu am fost la medic.Este vizibil de vreo 3 ani minim.Analizele sunt toate normale.Mi sa recomandat operatie pt ca apasa pe trahee.Eu ma simt fff bine nu am nici un fel de simtom nici de respiratie nici la inghitit.Exista vreun tratament sau procedura sa nu fiu nevoita sa ma oprerez.Punctie nu am facut.Si daca nu exista alta alternativa si aman operatia pana in octombrie e grav?
    Multumesc anticipat!

  10. Mă numesc Tanța și am 65 de ani . Anul trecut am fost diagnosticată cu astm bronșic sever . Printre alte analize pe care mi le-a dat d-na doctor pneumolog , Ig E total – rezultat ” slab pozitiv” , vitamina D – 44.32 , potasiu, sodiu, în limite normale mi s-a spus să repet TSH . Am făcut analizele la sfârșitul lunii noiembrie 2022 – FT4 1.05 , TSH – 4.531 , colesterol seric total – 295.89 , LDL – 184.82 . Medicul de familie mi-a prescris Rosucard de 20 mg și am fost trimisă să fac un ECO tiroidian. Rezultatul a fost- tiroida de aspect ușor neomogen fără formațiuni înlocuitoare de spațiu, dimensiuni în limite normale . Mi s-a recomandat să fac o analiză ATPO . ATPO < 10 , FT 4 – 1.25 , TSH – 5.220 . Analizele le-am făcut pe 27.02.2023 . Vă rog să mă ajutați cu un sfat . Menționez că celelalte analize sunt normale. Mulțumesc mult !

  11. Bună seara! Am fost diagnosticata cu basedow hipertiroidism, luam thyrozol iar la ultimele analize a ieșit ca sunt în hipotiroidism cu valoare tsh 37. Acum iau 10 mg thyrozol și 25 mg euthyrox. Dacă ma puteți ajuta cu un sfat. Va mulțumesc

  12. Buna ziua!
    Mă numesc Alina, și am 20 de ani.
    Pe la varsta de 17-18 ani aveam dureri mari menstruale ,încât nici pastilele nu mă ajutau. Așa ca am decis sa merg la ginecolog .Acesta a spus ca pe plan ginecologic e totul in regula și sa încerc sa fac un TSH apoi sa contactez un medic endocrinolog.Zis și făcut.
    Am descoperit ca am probleme cu glanda.Era foarte mare.Asa ca am inceput tratamentul cu euthyrox la recomandarea domnului doctor.
    Făceam analize la un timp anume ,destul de dese ca sa putem vedea cum se comporta,era totul in regula,începea sa scadă și sa fie cum trebuie.Durerile menstruale erau din ce in ce mai rare.Apoi am făcut ECO,noduli foarte pe ovarului drept,nimic de speriat ,noduli pe partea dreapta la gât.Totul ok.
    O data ce totul era in regula dozajul pe care îl luam mi se părea destul de mare,asa ca am hotărât sa merg la un alt doctor endocrinolog.Acesta mi-a spus ca este foarte mare și car trebui treptat oprit pentru ca sunt tânăra și nu are rost sa mă indop cu pastile .Am făcut pauza 3 luni apoi analiza de TSH,totul in regula,apoi încă 3 luni fara tratament totul in regula nu a crescut.Precizez ca mi s a spus ca sufar de anxietate și depresie de un dr psihiatru și psiholog din cauza copilăriei se revărsa toate acum,la varsta aceasta.Și posibil glanda sa se fi declanșat pe sistem nervos.Doar ca eu simt ca mă sufoc.Mă noduri in gât,tipic anxietății și depresiei …am luat tratament…o perioada scurta,am mers la psiholog,Dar am zis ca pot si singura,imi era frica sa nu devin dependentă de antidepresive,și pana la varsta de 17 ani in afara ca aveam atacuri de panica de mic copil nu aveam absolut nimic,nu eram rușinoasa,nu aveam simptomele pe care le am acum..abia la 17 ani începeam sa mă sint din ce in ce mai rau…Acum nu stiu ce sa fac ,dacă este in regula sa stau fara tratament.De aceea va cer sfatul….Mulțumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.