Răspunsuri la întrebări (2235)

Laura Ciobanu:

Bună ziua. Am consultat și un medic endocrino pediatru, care ne-a mai recomandat analize, pe lângă cele recomandate de dvs. și medicul curant.
Am refăcut analizele dupa 6 săptămâni de la întreruperea tratamentului cu Euthyrox. TSH -5,91 ( interval referinta 0,51-4,3), FT4 -8,7 (i.r. 12,6-21), Anti TPO- 209 ( i.r. mai mic decât 26), T3- 0,9 ( i.r. 1,4-3,34), Anti receptor TSH (TRab) – 0,8 ( limita decizie clinică 1,75UI/L).
Ce ne sfătuiți? Vă mulțumim foarte mult! Laura Ciobanu

Întrebare postată în continuarea discuției de aici: https://tiroida.ro/2021/07/11/raspunsuri-la-intrebari-2223/

Raspuns:

  • ultimele analize arata din nou hipotiroidie (lipsa de hormoni tiroidieni), deci tratamentul cu Euthyrox va trebui reluat;
  • intre Februarie si Iulie 2021 foarte probabil a intervenit un episod de distructie pe fondul tiroiditei, asa cum am presupus in raspunsul precedent;
  • peobabil o doza zilnica initiala de Euthyrox de 25 sau 37.5 micrograme pe zi ar fi potrivita, cu repetarea analizelor dupa 2 luni; ulterior, in functie de rezultate, tratamentul se va ajusta;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (2235)”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.