Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.814 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Bună seara!
  Dl.dr.,dorim si noi o programare la dvs.la Sanador,( vă rugăm,am văzut că mai sunt locuri,abia în mai)
  Tatălui meu i-a ieșit Calcitonina mare 18,7 și Cromogranin A 216(a slăbit în ultimele 3 luni ,6kg ,are amețeli frecvente)
  Suntem f.îngrijorați!!! Vă rugăm să ne ajutați cu o programare!!

 2. Buna ziua, domnule doctor. Am 55 de ani, suntla menopauza de la 50 de ani. In mai 2020, deoarece eram f obosita am fost descoperita cu hipotiroidie (TSH =140 uUi/ml). Mi s-a dat tratament 100ug Euthyrox care a urcat pana la 125 ug actual – am fost revazuta la fiecare 2-3 luni in acest interval.
  Sub aceasta doza, dl doctor a constatat insa luna aceasta ca am TSH-ul scazut (0.7 uUI/ml) si fT4 la limita inferioara (0.79uUI/ml, normal peste 0.76).
  Mi s-au pus intrebari daca ma doare capul, daca am greturi, daca nu vad bine si zicea dl dr ceva de un IRM. Mi s-a dat sa fac si alte analize gen FSH, PRL, ACTH, corticol, IGF1.
  De ce atatea analize, oare la ce diagnostic se gandeste dl doctor?
  Mai este nevoie si de altele, ca sa stiu si sa le fac toate odata.
  Multumesc, cu stima!

 3. Buna ziua, domnule doctor. Am 55 de ani, suntla menopauza de la 50 de ani. In mai 2020, deoarece eram f obosita am fost descoperita cu hipotiroidie (TSH =140 uUi/ml). Mi s-a dat tratament 100ug Euthyrox care a urcat pana la 125 ug actual – am fost revazuta la fiecare 2-3 luni in acest interval.
  Sub aceasta doza, dl doctor a constatat insa luna aceasta ca am TSH-ul scazut (0.7 uUI/ml) si fT4 la limita inferioara (0.79uUI/ml, normal peste 0.76).
  Mi s-au pus intrebari daca ma doare capul, daca am greturi, daca nu vad bine si zicea dl dr ceva de un IRM. Mi s-a dat sa fac si alte analize gen FSH, PRL, ACTH, corticol, IGF1.
  De ce atatea analize, oare la ce diagnostic se gandeste dl doctor?
  Mai este nevoie si de altele, ca sa stiu si sa le fac toate odata.
  Multumesc, cu stima!

 4. Buna ziua!
  Am 46 de ani, nefumătoare. Mă simt lipsită de vlagă, adormită mai toata ziua și parcă fără putere de concentrare; cu greu duc un lucru până la capăt, fie că este vorba de efort fizic sau intelectual.
  Am atașat mai jos o parte din analize și Vă rog anticipat dacă se poate să îmi acordați un sfat în ceea ce privește reglarea glandei tiroide.
  Vă mulțumesc !

  ATPO >2000 UI/mL
  FT4 = 1.180 ng/dL
  TSH = 1.734 uUI/mL
  la care aș adăuga valori ale analizelor uzuale, care nu sunt în parametrii normali:
  Sideremie = 148 ug/dl
  VEM = 92.5 / FL
  Limfocite = 18.5 %
  Leucocite = 10.51 / 10^3/ul

 5. Buna ziua, domnule doctor!
  Am sa fiu cat de scurt posibil.

  22 de ani, barbat
  NU am rude cu boli de tiroida.
  NU am absolut niciun simptom si ma simt excelent.
  NU fumez, NU beau cafea.
  Obezitate gradul 1 si totul se datoreaza alimentatiei mele si stilului de viata sedentar din urma cu 2 luni (nu am metabolism lent pentru ca am slabit 9kg in ultimele 2 luni, prin deficit caloric).

  TSH: 6,08 [ val. de referinta 0.270 – 4.20 ]
  TIROXINA LIBERA: 13,72 pmol/L [ val. de referinta 12-22 ]
  ANTI-TIROIDPEROXIDAZA: <9 UI/mL [val. de referinta <34]
  ANTI-TIROGLOBULINA: 142 UI/mL [val. de referinta <115]
  COLESTEROL TOTAL: 122,5 mg/dL [val. de referinta 120-200 nivel optim]
  ALANINAMINOTRANSFERAZA: 62,7 U/L [ val. de referinta <41 ]
  NR. DE LIMFOCITE: 5,07 mii/µL [ val. de referinta 1.26 – 3.35 ]
  NR. DE MONOCITE: 1,12 mii/µL [ val. de referinta 0.29 – 0.95 ]
  PROC. DE NEUTROFILE: 34,8% [ val. de referinta 41%-70,07% ]

  Intrebarea mea este, credeti ca ar putea fi o tiroidita autoimuna? Care este parerea dumneavoastra, vazand analizele respective, iar eu neavand absolut niciun simpton?

  Precizez ca inainte de analize pentru anticorpi, am facut inhalatii cu "Fluimucil – subst. activa acetilcisteina".
  Tot inainte cu 1 ZI de analize, timp de o saptamana, am luat suplimentul Tiroidin cu:
  spirulina 180mcg,
  tirozina 90mcg,
  vit. E 45mcg,
  iod 300mcg
  seleniu 150mcg

  Va multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra. O zi buna!!!

 6. Rog indrumare pt copil de 9 ani, 146 cm si 53 kg, cu hipotiroidism, a suferit 7 ani de alergii alimentare (ou, lapte, peste, fir par caine) acum are alergii respiratorii (ambrozie, artemisia) are primele semne de prepubertate, dar in ultimul an se ingrasa vizibil. De mica a fost hipotona si plinuta. Oboseste destul de des. Rog recomandare si eventual catre un dr endo pediatrie. Multumesc frumos

  1. Dr. Claudiu Ţupea

   Orice coleg de pe sectia de Endocrinopediatrie de la Institutul „C. I. Parhon” poate face o evaluare adecvata.
   Pe site-ul spitalului (parhon.ro) gasiti datele de contact ale fiecarei sectii.

 7. Buna ziua!Am 49 de ani, căsătorită, un băiat în vârstă de 14 ani!In 2006 cand am nascut băiatul, am dezvoltat in timpul sarcinii o hipotiroidie!Ce puțin așa mi-a zis un medic homeopat la care am ajuns cu băiețelul, când avea varsta de 2 ani!Cert este că din 2007 sunt cu diagnosticul de tiroidita autoimuna, cu tratament Eutirox! La început valoarea TSH-ului a fost de 8,09 cu valori de referință intre 0, 39 si 6, 16 si un Ft4 de 0, 74 , valoare de referință intre 0, 74 si 2, 01!! Din 2007 TSH-ul tot a crescut!!Bineinteles ca medicul endocrinolog mi-a crescut si doza de Eutirox!In 2009 tsh-ul era de 16, 5 cu valori de referință intre 0, 44 si 3, 45!! De fiecare dată când am repetat analizele, sub diferite cantități de Eutirox, TSH-ul nu a scazut, din contra , tot creștea!Specific ca in sarcina am pus 30 de kg pe care nu am reusit sa le dau jos!Am tinut numărate diete, m-au ajutat pe moment, apoi , când nu am mai continuat kg au revenit! Doamna doctor m-a trecut pe NOVOTYRAL, a scazut tau foarte puțin!Mentionez ca in 2009, ANTI-TPO au fost >2000.00!Acum, în 2021, am reusit sa reduc această valoare la >905.0!! Valoarea TSH-ului acum o am de 17, 226 cu valoarea de referință intre 0, 38 si 5, 33!Sunt cu tratament Eutirox 50 mg co.binat cu Novotiral 100 mg. Ft4 este de 0, 89 cu valoare de referință intre 0, 61 si 1, 12! Ce pot face!?? Doamna doctor mi-a spus sa fac un RMN hipofizar , altfel nu isi da seama de ce acest TSH creste mereu!Mi-a mai spus că organismul meu nu transforma T4 in T3, de aceea m-a trecut pe NOVOTYRAL! Am dureri de oase, articulatii mai tot timpul!Din 2019 sunt si la premenopauza cu tot ce înseamnă ea: bufeuri, stări de tot felul si simt ca nu mai pot controla depunerea kg chiar dacă eu nu mănânc mai mult!Sunt obosită, trista ca nu pot slăbi sa ma simt si eu mai bine cu organismul meu!Din 2012 ma probleme si cu inima, hipertensiune, cu tratament TOLURA de 80 mg si Tertensif!Am insuficienta venoasa cronica pe piciorul stâng cu tratament Vesel Due! Sunt la prediabet, fără tratament!Mai am 2 surori, ambele cu probleme de tiroida!Sora mare a reușit să scape de această problemă când a plecat în Italia!Din 2006 de când este plecată, la un an de zile, si-a reglat tiroida si nu a mai fost nevoi de tratament!Sora mica a fost cu hipotiroidie, care acum , cred eu, datorită faptului că le ea Tsh-ul s-a reglat cu valori mici, a trecut în hipertiroidie!Are altfel de stări!A ajutat-o metabolismul!Eu nu sunt norocoasă, am fost si la alti medici la Iași , mi-au zis ca am sindrom metabolic, o rezistenta la insulina!Eu incerc sa slăbesc, am fost si la nutritionist!Am reusit sa dau jos 7 kg!Doamna nutritionist mi-a spus că nu ma ajuta glanda si ca ma apropii si de menopauza!!Va rog din suflet daca aveti un sfat si ptr mine!!! Va multumesc mult ptr timpul acordat!Astept cu nerăbdare o parere, un răspuns! Va multumesc frumos!!

 8. Iancu Maria Manuela

  Bună ziua,
  Am 28 de ani, 52 de kg, nefumătoare. Am fost la consult endocrinologic si mi s-a găsit un nodul pe partea stânga:
  Lob drept:
  Long. Max 39.66mm
  Antero-post 11.88 mm
  Transv. 12.87mm
  Vol 3.17cm3

  Lob stâng :
  Long Max 40.47mm
  Antero-post 11.01 mm
  Transv. 15.73mm
  Vol 3.67cm3
  Istm: Antero-post 3 mm

  Ecostructura :
  LTD: Ecostructura omogena
  LST:în 1/3 inferioara a lobului, tangenta la ACC, se evidențiază o formațiune nodulara global discret mai hipoecogena în raport cu țesutul glandular indemn, de 14,5/7/9.5mm; formațiunea este neomogena, cu incluziuni transsonice mai ales periferice, cu fin halou hipoecogena spre transsonic, cu important semnal vascular perilezional și câteva artere penetrante.
  Concluzii: nodul solitar LST
  Eutiroidism periferic

  Bilanț Biochimic : Indica THS în limite normale

  Mi s-a indicat ca trebuie sa fac puncție cu ac fin, ceea ce am făcut.
  Rezultatul citologiei tiroidiene:
  Citologie bogata, disociata, formata din celule cu nuclei măriți de 15-20 mcr, anizocromi, contur neregulat, pe alocuri anfracuos, citoplasma variabila de la bogata la dispărută, câteva celule cu granulații citoplasmatice. Foarte rare grupuri de câteva celule.

  Citologie dispersata cu modificări morfologice marcate – B5

  Recomandare: consult chirurgical – tiroidectomie totala

  Eu sunt tare nedumerita și as avea nevoie de o a doua părere inainte sa optez pentru operație. Chiar este necesara aceasta operație?
  Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.