Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.881 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Gabriela Serbanescu

  Buna ziua
  Sunt pacienta operata de tireidectomie toatala , la domnul dr Stanescu Bogdan- de 8 ani- iau eutorix de 100 zi de zi – si de vreo cateva luni- dimineata la trezire- dupa ce iau eutiroxul am arsuri la stomac.
  Am facyt endoscopie, nu am nici macar gastrita- doar o bulbita.
  Am 53 ani- sunt pacienta cu multiple afectiuni autoimune. In acest moment in afara de omez de 40 , antiinflamatoare- brufen si dicarbocalm nu iau niciun medicament – doar eutirox- tin regim alimentar ptr ca imi este o in afectiunile autoimune.
  Intrebarea mea este – credeti ca eutiroxul ar putea sa imi creeze aceasta arsura la stomac?
  Va multumesc

 2. Buna ziua,
  Am 58 de ani, am facut un ecograf la tiroida in 25.11.2021 si s-a constatat ca am un nodul de 6 mm pe tiroida iar in spatele tiroidei am un nodul de 9 mm (paratiroida). Am facut analizele si au iesit urmatoarele valori: PTH = 86,8; Calciu ionic=4,59; Calciu seric=10,7, Fosfor seric=3,1; Proteine totale serice=7,5; FT4=14,4; TSH-1,69; Calcitonina=<1. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut? am avut dureri de articulatii seara si am greutate 69Kg aveam inainte 72. Ce tratament ar trebui sa iau? Va multumesc!

 3. Buna ziua.
  In urma efectuarii unei punctii a nodulului tiroidian pe care il am in partea stanga, am primit urmatorul rezultat:
  TOPATOLOGIE
  CITOLOGIE FROTIU CLASIC
  Specimen analizat:
  FNa nodul incert lob stang tiroidian
  Diagnostic:
  Frotiuri reprezentative, cu fond hemoragic moderat si celularitate redusa compuse din rare celule inflamatorii
  (limfocite si neutrofile), coloid redus cantitativ si rare grupuri de celule foliculare dispuse predominant in microfoliculi,
  unele cu hipertrofii nucleare usoare, dar cu nuclei regulati, eucromi, fara incizuri sau pseudoincluzii nucleare.
  Absenta celulelor cu caractere de malignitate in ansamblul frotiurilor examinate.
  Concluzie?
  Frotiuri cu Atipii de semnificatie nedeterminata/Leziune foliculara cu semnificatie nedeterminata (clasa III Conform
  clasificarii Bethesda 2010)

  Urmeaza sa merg la medic pentru interpretare, dar as dori sa aflu si parerea dvs. Dat fiind ca rezultatul este nedeterminat si sunt in clasa 3 de clasificare, este recomandata operatia?
  Multumesc!

 4. Buna ziua,
  Domnul doctor, va rog, am nevoie de opinia dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie:
  Pacienta de sex feminin, varsta 48 de ani, inaltime 1.62 cm, greutate 57 kg,cu o usoara anemie feripriva si hipovitaminoza D- valoare 23.9 ng/mL (insuficienta intre 10 -30 23.9 ng/mL), in tratament cu suplimente cu Fier si vit D , cu menstre regulate, profil lipidic si teste hepatice in parametri, mama cu Hipotiroidie autoimuna , cu valori ale markerilor endocrini:
  -in data de 25.08.2021 : TSH 0.1021 (0.35 – 4.94) µUI/ml; Free T4 0.91 (0.7 – 1.48) ng/dL ; TPO 683.43 (<5.61) UI/ml.
  Rezultat echografie tiroida 22.09.2021: LTD: 2,1/3.68/1.5 cm; LTS: 3.01/4.11/1.63 cm
  ES: neomogena, plaje hipoecogene si transonice bilateral, vascularizatie normala.
  -in data de 29.09.2021 : TSH < 0.0083 (0.35 – 4.94) µUI/ml; Free T4 1.16 (0.7 – 1.48) ng/dL ; Free T3 3.73 (1.58 – 3.91) pg/ml ; Ac Anti-receptor TSH 2.22 (<3.10 prag boala Graves)IU/L ; Ac Anti-Tiroglobulina 450.1 (<4.11) UI/mL.
  -in data de 03.11.2021 : TSH < 0.0083 (0.35 – 4.94) µUI/ml; Free T4 1.26 (0.7 – 1.48) ng/dL ; Free T3 4.02 (1.58 – 3.91) pg/ml ;
  In baza parametrilor de laborator, am fost diagnosticata cu Tireotoxicoza autoimuna si am primit tratament de la medicul endocrinolog cu Thyrozol 10 mg/zi desi nu am simptome specifice hipertiroidiei, cu exceptia unor palpitatii (aprox 4 /luna), TA cea mai ridicata 13.9 si puls 88 /min ritmice.
  Recomandati inceperea tratamentului sau continuarea monitorizarii?
  Ce consecinte ar avea intarzierea administrarii medicatiei?
  Va multumesc frumos pentru timpul dumneavoastra!
  Mirela, Galati

 5. Buna ziua,
  Domnul doctor, va rog, am nevoie de opinia dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie:
  Pacienta de sex feminin, varsta 48 de ani, cu o usoara anemie feripriva si hipovitaminoza D- valoare 23.9 ng/mL (in tratament cu suplimente cu Fier si vit D ), cu menstre regulate, profil lipidic si teste hepatice in parametri, mama cu Hipotiroidie autoimuna , cu valori ale markerilor endocrini:
  -in data de 25.08.2021 : TSH 0.1021 µUI/ml; Free T4 0.91 ng/dL ; TPO 683.43 UI/ml.
  Rezultat echografie tiroida 22.09.2021: LTD: 2,1/3.68/1.5 cm; LTS: 3.01/4.11/1.63 cm
  ES: neomogena, plaje hipoecogene si transonice bilateral, vascularizatie normala.
  -in data de 29.09.2021 : TSH < 0.0083 µUI/ml; Free T4 1.16 ng/dL ; Free T3 3.73 pg/ml ;
  Ac Anti-receptor TSH 2.22 IU/L ;
  Ac Anti-Tiroglobulina 450.1 UI/mL.
  -in data de 03.11.2021 : TSH < 0.0083 µUI/ml; Free T4 1.26 ng/dL ; Free T3 4.02 pg/ml ;
  In baza parametrilor de laborator, am fost diagnosticata cu Tireotoxicoza autoimuna am primit tratament de la medicul endocrinolog cu Thyrozol 10 mg/zi desi nu am simptome specifice hipertiroidiei, cu exceptia unor palpitatii (3-4 /luna), TA cea mai ridicata 13.9 si puls 88 /min ritmice.
  Recomandati inceperea tratamentului sau continuarea monitorizarii?
  Ce consecinte ar avea intarzierea administrarii medicatiei?
  Va multumesc frumos pentru timpul dumneavoastra!
  Mirela, Galati

 6. Buna ziua ,Am fost operată in 2006 ,,tiroidotocmie „gusa nodulara cu eutiroidie , la vîrsta de 50 ani ,cu 100mg Eutirox am un TSH 0, 2 celelalte ( F 3 ….)sunt normale .Cu toate astea ma confrunt cu înțepături pe spate aproape usturimi , pe antebrate pe fata și pe abdomen unde am vergeturi, ma trezesc cu ochi umflați și capul greu ,uneori imi creste si tensiunea. PRECIZEZ CA NU AM DIABET SI NICI NEUROPATIE ,CONFIRMTA CU EMG. Mi s a recomandat ,,amitripilina „in timpul tratamentului 2 1/2 luni am luat in greutate 10 kg si mi a crescut glicemia , și devenisem sedentară
  adica nu mai puteam sa fac nimic . Inclusiv analizele facute ptr.o eventuală leucemie au iesit normale. Am inceput sa am frica de spatii inchise ,inclusiv in baie .Va rog ajutor !!!

 7. Bună seara!
  Am 26 de ani, sex feminin.
  Nu am avut operații, probleme de sănătate, nu am niciun fel de tratament. Dar mă îngrijorează ceva. Îmi cade părul și m-am gândit să merg la un medic endocrinolog, ca să văd dacă nu e de la glandă. Doamna doctor mi-a dat analize de laborator. TSH-ul și FT4 mi-au ieșit bine, în schimb Anti Tiroglobulina mărită. La valori normale arată că trebuie să fie mai mic de 4 și mie mi-a ieșit 9. Vreau să menționez că nu am modificări de greutate, dar menstruația nu îmi vine regulat. Aș vrea să știu dacă am motive de îngrijorare!?
  Vă mulțumesc!

 8. Buna seara. Am 27 de ani si sunt diagnosticata cu tiroidita autoimuna sub tratament de 11 ani. In decembrie am avut covid iar tsh-ul a crescut in perioada aceea de la 4 la 18.A durat cateva luni cu doza marita pana am ajuns din nou la un tsh 4. Repet analizele lunar iar variatiile sunt de la 2 la 9 chiar si la 3 saptamani repetate. De fiecare data repet analizele la 2 laboratoare diferite, iar rezultatele aproape au corespuns mereu. Eu doresc sa ma vaccinez. Se poate administra vaccinul la un tsh 9 si atpo 4000?

 9. Bună ziua. ma scuzați de deranj.
  Dacă am tiroida boala Basedow și iau Thyrozol 10 mg. Am 28 de ani și vreau sa rămân însărcinată ce se poate întâmpla pe timpul sarcinii? Va mulțumesc frumos.

 10. Buna dimineața! Va mulțumesc pentru răspunsul in ceea ce privește riscul de a dezvolta o a doua boala autoimuna dupa infectia cu covid. Deoarece anxietatea este foarte mare si gândurile foarte intruzive, imi puteti recomanda un set de analize pentru a vedea daca s-a declanșat ceva?
  Sau la ce tip de medic ar trebui sa apelez?
  Va mulțumesc!!!

 11. Bună dimineața!
  Daca am tiroidita autoimuna fara tratament si m-am infectat viral cu covid19, pot sa fac o a doua boala autoimuna?
  Îmi este frica, mulțumesc

 12. Bună dimineața.
  Fiica mea are 13 ani, 1.68 cm şi 106 kg..
  Rezultatul la ecografia tiroidiană este:
  ●LOB DREPT cu dimensiunea 18/20/40 mm, capsula integra, hiperecogenă, crenelată, ecostructura neomogenă, hiperecogenă, cu multe striuri fibroase şi multiple microplaje, hipoecogene, vascularizate de distrucție, fără procese nodulare focale
  ●LOB STÂNG cu dimensiunea de 17/19/38 mm, capsulă… (identic cu cel drept).
  ●ISTM de 4/20mm
  ●Vascularizație globală accentuată
  ●Fără adenopatii laterocervicale bilaterale suspecte
  ●Aspect de tiroidă cronică autoimună, faza distructivă
  Rezultatul analizelor recomandate care nu se încadrează în intervalul biologic de referință
  ●colesterol HDL: 37 mg/dL din >=40 normal, >=60 ideal, <40 risc pentru boli cardiovasculare
  ●Acid uric 6, 57 mg/dL din: F 11-19 ani=2,70-5,70
  ●ATPO (anticorpi anti-tiroidperoxidază) 75, 80 din:<34
  I s-a recomandat Crom şi regim alimentar până la următorul control.
  Are amețeli, înmuierea picioarelor, lipsă de aer şi greutate în respirație.
  Îmi puteți explica mai pe înțelesul meu, concret, ce înseamnă asta şi la ce să ne aşteptăm?
  Bunica ei maternă a fost operată de tiroidă
  Vă mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.