Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi cel mult un răspuns scurt sub forma unui comentariu direct;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2.059 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Buna dimineata, domnule doctor!

    Am o fetita de 6 ani si jumatate, fara probleme medicale. In urma unor analize pentru depistarea unor eventuale alergii, am primit urmatoarele rezultate:

    ATPO – 19.6 (limita <18)
    TSH – 2.52 interval [0.36 – 5.8]
    FT4 – 14.5 interval [10.55 – 20.33]

    Este ea suspecta de tiroidita autoimuna cu aceste valori? Este indicat sa ne indreptam catre un consult endocrinologic?

    Mentionez ca in familie avem 1 caz de Hashimoto (matusa mea – sora mamei mele).

    Va multumesc mult

  2. Domnule Doctor,
    Am făcut analizele la sănge pentru tiroida, și mi-a ieșit următoarele rezultate:
    TSH-0.1503/int. ref.0.35-4,94
    FT3-2,24/int. ref.1,71-3,71
    FT4-0,66/int.ref.0,7-1,48
    Anti TPO-1,41/int.ref /34
    TRab 2,95/int.ref.1,75
    De 2 luni urmez cu Ttyrozol 2 pastile 10 mg/zi.
    Va rog frumos a-mi interpreta aceste analize, și daca medicamentul pe care îl iau poate ameliora tiroida.
    Vă mulțumesc,

  3. Buna ziua, domnule doctor!

    Am o fetita de 6 ani si jumatate, fara probleme medicale. In urma unor analize pentru depistarea unor eventuale alergii, am primit urmatoarele rezultate:

    ATPO – 19.6 (limita <18)
    TSH – 2.52 interval [0.36 – 5.8]
    FT4 – 14.5 interval [10.55 – 20.33]

    Este ea suspecta de tiroidita autoimuna cu aceste valori? Este indicat sa ne indreptam catre un consult endocrinologic?

    Mentionez ca in familie avem 1 caz de Hashimoto (matusa mea – sora mamei mele).

    Va multumesc mult.

  4. Buna ziua,

    Sotul meu, in varsta de 48 ani, a avut o interventie de tiroidectomie totala in 2019. Tratament cu Eutyrox 100mg /zi in afara de miercuri si vineri cand are 112.5mg. Mereu este lipsit de vlaga, il dor picioarele, nu are pofta de mancare dar a luat in greutate si nu mai are nici un chef de viata. A facut saptamana aceasta urmatoarele analize: TSH 3.37 μUI/mL, Free T4 1.02 ng/dL, Ac Anti-receptor TSH 1.34 IU/L.
    Va rog sa imi spuneti daca starea lui se datoreaza lipsei tiroidei.
    Va multumesc.

  5. bună ziua! Exact aceasta este și problema mea, și cred că am căzut chiar pe subiect!!!Din 2014 am intrat la menopauză și, după un an, au inceput toate starile despre care vorbiți aici, depresie și anxietate din cauza tiroidei autoimune, cu parametrii normali ai funcțiilor tiroidieni, doar cu un ATPO ușor ridicat, adică 182! Din 2015 caut un remediu pentru acest lucru, viața mea este foarte afectată de aceste stări, am făcut nenumărate investigații și tratamente, se pare că tiroida nu prea agrează tratamentele psihiatrice, poate si pentru faptul că eu știu sigur că este un dezechilibru hormonal, dar nu știu ce să fac!??Vă rog mult, dacă există vreun tratament sau știți dozajele, să-mi comunicați și mie, sau ajutați-mă cumva!Nu vreau să mă afund în medicamentele alopate și mai ales cele de la psihiatru!

  6. Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, la analize mi.a iesit Tsh 5,3; fT4 0,83; Atpo 283, anti tiroglobulina 129, am fost indrumata catre endocrinolog, (singurul care vine in oras o data pe luna) care mi.a dat 3 luni de Procor T, revenind apoi cu analiza de TSH la valoarea de 4, am primit pt 3 luni seleniu de 200, revenind dupa 3 luni cu analiza Tsh in valoare de 7,3 ( nu stiu daca a influentat ca am facut analiza in tp menstruatiei) am revenit la endocrinolog si mi.a recomandat Euthyrox de 25 o pastila si jumatate, nu am crezut deoarece nu ma simt rau, sunt slaba dintotdeauna, tot ce simt este un mic nod in gat cand inghit pastile, dar nu mereu si o oarecare lipsa de concentrare si atentie, specific ca am 46 ani, am repetat analiza la synevo in alt oras la diferenta de o saptamana, fara sa iau medicamente si a iesit tsh 5,3. Nu stiu ce sa fac, nu.mi doresc sa incep tratamentul cu Euthyrox pentru tiroidita autoimuna, am alta varianta, sa mai astept, sa incerc ceva naturist? Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat!

  7. Oprea Șerban Georgeta

    Buna ziua,am făcut analize pentru tiroida , rezultatele fiind:
    FT4-0,893ng/dl (interval de referință 0.80-1.90)
    Tsh 7.78 ulU/ml (interval -0.40-4.00)
    ATPO 13.90 lU/ml (interval -<40.00)
    După aceste analize am primit diagnosticul de hipotiroidism subclinic,cu tratament Euthyrox 25 după schema: luni-vineri cate 1/2 pastila, sâmbătă și duminică cate o pastila întreagă.Problema este că ,din a doua zi de administrare am inceput sa am dureri de cap și o presiune in centrul pieptului.Sunt normale aceste simptome in tratamentul cu Euthyrox?Sa continui tratamentul așa cum mi l-a prescris medicul endocrinolog?Menționez că nu am probleme cardiologice.

  8. Buna ziua! Am facut analizele pentru glanda care arata asa:

    Indice HOMA (rezistenta la insulina) -Ser 2.03

    Valoare mica 2: posibila rezistenta la insulina
    Anti-TPO (Anti-tiroidperoxidaza) -Ser

    1.8 IU/mL < 9

    FT4 (tiroxina libera) 0.94 ng/dL 0.61 – 1.12 / ng/dL

    Prolactina
    7.48 ng/mL

    Testosteron -Ser

    0.92 ng/mL Femei: <0.1 – 0.75

    FT3 (Triiodotironina libera) -Ser

    4.43 pg/mL valori 2.3-4.2 PG/ml

    TSH -Ser

    2.414 μUI/mL
    0.38 – 5.33 / μUI/mL
    Plus gusa si sufocari repetare in somn si nu numai! Ce are putea fii?
    Multumesc

  9. Bună ziua , în urma unui control ecografic a ieșit „tiroida de calibru și ecogenicitate normale. Imagine focala, hipoecoica, în isthmul stâng, de 3mm, nespecifica. Nu exista adenopatii laterocervicale”. Scuzați va rog denumirile însă ecografia a fost făcută în străinătate și am tradus în romana raportul. Îmi puteți spune va rog ce înseamnă? Tsh și t4 au ieșit normale. Fac control anual la tiroida căci mama sla extirpat-o acum ceva ani și sunt foarte stresata sa nu am si eu probleme. Dacă e vreun nodul, poate sa dispară în timp? Mulțumesc mult

  10. Bună Tsh-11,9,anti tpo-706,calciu seric 7.6,tensiune mare,insomnii plus atacuri de panica frecvente.Mentionez ca iau 100mg Eutirox,Ca+D3,Mg de 3 ori pe zi

  11. Bună seara. Pt Carcinom Papilar cu Metastaza in Limfonodul supraclavicular stang de 3,7 cm (nu a fost scos in totalitate) , ce doza de Iod Radioactiv ar trebui să-mi administreze ca să nu mai rămână nici o metastaza?

  12. Mihaela Manuela

    Bună seara . Am 20 de ani și as avea mare nevoie de părerea dumneavoastră legată de tratamentul pe care îl urmez pentru tiroida , pentru ca nu ma simt bine după el și nu știu ce sa mai fac .
    La vârsta de 16 ani am fost depistata cu tiroida autoimună cu hipotiroidie . Am urmat tratamentul cu euthyyrox 25 , începusem sa iau in greutate . Am 1,61 și am luat in greutate aproape 10 kg.
    La vârsta de 20 de ani am aflat ca am Boala Basedow , urmez tratamentul cu thyrozol 10mg .
    Valorile tensionale crescute 140-150, bataile inimi 120-130,dureri in piept, ma doare foarte rău după cap țin sa mentionez ca am făcut controale și la inima dar nu am absolut nimic .
    Acuma tsh-ul este de 0,0056; Ft3-6,1 ; Ft4-13,4 și la Hemograma valorile crescute la Neutrofil -3,66 și Număr leucocite -8,06.
    Va rog frumos sa ma sfătuiți și sa îmi spune-ți ce credeți ! Mulțumesc frumos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.