Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi cel mult un răspuns scurt sub forma unui comentariu direct;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2.060 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. In 2020 sotul meu a suferit o operatie de tiroidectomie totala.Analizele au aratat ca exista un carcinom medular tiroidian.A urmat 33 de sedinte de radioterepie la Ametist Cluj iar in 2021 a facut test PET CT care a aratat ca este metastaza pulmonara.Doctorul oncolog a hotarat sa urmeze tratament cu pastile VANDETANIB.Rezultatele au fost bune,boala a fost stationara.In martie 2023 in urma CT a reiesit o scadere minora a nodulilor pulmonari care s au calcificat.Avea 11 noduli din care 5 erau activi.In martie mai existau 2 sub 10 mm.Starea de sanatate este buna.in urma analizelor,acum a iesit calcitonina 31.calciul este in limite dar tsh este de 0,016.Eutirox ia zilnic 137,5mg.Ce ne puteti recomanda.La oncolog merge abia luna viitoare.Se simte bine ,are o stare usoara de agitatie si tot timpul cauta sa aiba o activitate.Stadiul bolii in 2020 era 4b.MULTUMESC.

  2. Buna ziua ,am fost operata în urma cu 4 luni de tiroidectomie totala diagnosticul fiind carcinom papilar multifocal incapsulat gr 1. Am făcut o cura de iod iar acum am facut analizele care arata asa: tsh=0,018 interval de referință 0,27-4,2 ; ft4=21,3 interval de referință 11,9 -21,6 ; ft3=5,27 interval de referință 3,1-6,8. Întrebarea este dacă tsh-ul este prea mic? Mulțumesc.

  3. Bună seara! Numele mele este Grigore Alina, am 39 de ani și sunt însărcinată în 7 luni. Mama mea are probleme cu glanda tiroida de mai mulți ani, urmează și un tratament cu eutyrox. Pana acum nu am avut probleme cu glanda tiroida, in timpul sarcinii am descoperit la analizele efectuate. Nu am făcut nicio operatie, mai am 2 copii și nu am avut probleme cu glanda tiroida pana acum. La analize mi-au ieșit valori mici la Tsh și Ft4 iar medicul endocrinolog consultat mi-a recomandat euthyrox de 25 de mg de 3 ori pe săptămână: luni, miercuri și vineri. Rezultatele de la analize au fost următoarele:
    -pe 26.05 Tsh-ul a fost 0.009 și Ft4 a fost 1.35
    -pe 18.07 Tsh-ul a fost 0.10 iar Ft4 a fost 0.85.
    . Va multumesc și aștept răspunsul dvs!

  4. Buna ziua!!! Sotul meu in virsta de 40 ani,in decembrie 2021 i sa depistat un nodul de 2 cm pe lobul sting al glandei tiroide.In martie 2022 a avut interventie cu inlaturarea lobului sting, rezultatul citologiei fiind carcinom papilar tiroidian stadiu 1. Dupa 6-7 luni la examenul ecografic sa depistat 2 ganglioni limfatici suspecti,in urma punctiei sa confirmat carcinom papilar tiroidian cu metastaze in ganglioni.In ianuarie 2023 a avut a 2 interventie cu inlaturarea totala a glandei tiroide+ limfodisectie. La moment Ft4 23,2pmol/L(12-22),Tg 0.129ng/ml,insa la un examen ecografic sa depistat iarasi un ganglion limfatic de 0.6 submandibular,insa ni sa spus ca nu pare suspect,nui vascularizat doar ca e marit si punctia nu o putem face din considerente ca e prea mic. Intrebarea mea este:poate fi o metastaza dat fiind faptul ca este intro regiune mai indepartata( submandibular)???!(tin sa mentionez ca terapia cu iod nu am facut) si daca e posibil de facut acum terapia cu iod??!!! Multumesc

  5. Buna seara .Am 55 ani operata de tiroida si limfonoduli partea dreapta in aprilie 2023 Italia .Am facut terapia cu iod31 iar la scintigrafia sau vazut limfonodulu si pe partea stanga …Iau eutirox de 75 5 zile iar sambata si duminica de 100.Sant programmata pt o risonanza in octombrie .Ce imi puteti spune dv dnu doctor?Va multumesc mult.

  6. Buna ziua, 45 ani, 1,65m, 62kg, sora si nepoata au noduli tiroidieni de dimensiuni mici in observatie, eu am un nodul predominant chistic lob drept de 4/3/2,9 (ecografie 28.08) in ian era de 4/2,53/2,84…vascularizatie normala, fara adenopatii semnificative. Doamna doctor care ma supervizeaza de cativa ani mi a zis sa repetam eco peste 6luni si apoi, daca creste, operatie cu scoatere lob drept. Ce alte variante as putea incerca? Momentan iau zn, seleniu, d3. Hormonii sunt in parametri si toti markerii au iesit ok. Anemie feripriva hemoglobina 11, uter fibromatos. Acum e perioada ambroziei si am amigdalele inflamate (mai mult pe partea cu nodulul) si dureroase.Ce ma sfatuiti sa fac? multumesc!

  7. Ardeleanu daniela

    Buna ziua!
    Am 33 ani,sex feminin,am ovare polichistice și acnee pe fata care s-a agravat în ultima perioada,iau inositol de la Secom,seleniu, zilnic,d3,Spirulina.
    Nu am libidou,mă simt obosita la efort și respir greu,am stare de irascibilitate și insomnii.
    Am făcut recent analize:
    Tsh:5,2 (0.27-4.2)
    Anti-tpo: 22.7 (<34)
    Ft4: 15.99 (12-22)
    25-oh-vitamina d: 27 (30-55.5)
    Wbc 4.13 (4.49-12.68)
    La ecografie a ieșit că am un nodul.
    Ltd 2.05/1.74/4.39cm
    Lts 1.93/1.5/3.94cm,
    ES NEOMOGENA,isoecogena
    In Ltd nodul hipoE 0.66/0.47 cm cu vascularizație per ansamblu normala.
    Bilanțul tiroidian relevă hipotiroidie subclinica.
    I-am povestit Dnei doctor stările mele și a zis că nu e de la tiroida.
    Mi-a dat să iau Procor t pt 6luni și vitamina d 3 de 1000ui.
    Considerați că ar avea efect pt reglarea tiroidei?eu deja iau de la Secom 750mg inositol si tot am ovare polichistice și dereglata glanda.
    Îmi puteți recomanda dv ceva pt reglarea glandei sau sunt bune procor t?

    1. Ardeleanu daniela

      Am omis o stare care o simt mereu in corp de cum mă trezesc.
      Am stare de stres așa din senin fara motive iar daca e un lucru minor de făcut mă simt exagerat de stresata, simt că un tremur in tot corpul și nu mă pot liniști,specific că nu e atac de panica.
      Va mulțumesc mult!!
      O zi frumoasa!!!

      1. Ardeleanu daniela

        Iar când urmează un moment mai important nu reușesc să adorm noaptea,chiar daca iau somnifere nu adorm,mă simt neliniștita,iar ziua nu reușesc să alung stresul cu nici un fel de magneziu.
        Poate mă puteți ajuta cu niste indicații poate trebuiesc alte analize făcute.
        Mulțumesc mult!

  8. Buna seara, am 25 de ani, mi am facut analizele tiroidei, toate au iesit bune, insa anticorpii ATPO au iesit 67, mi am facut o ecografie si mi s a zis ca nu am absolut nimic si sa repet analizele de anticorpi, a doua oara mi au iesit 79. Ce as putea face in privinta asta? Multumesc frumos

  9. Bună ziua,pe data de 19 mai am fost operata tiroidectomie totala. Rezultatul a fost carcinom papilar multifocal incapsulat st 1. În urma cu o luna jumate am făcut terapie cu iod . După două săptămâni de la terapie mi-am pierdut gustul dar a revenit iar acuma la o luna jumate am o problema la înghițire ce nu wm avut pana acum. Nu ma doare doar am impresia ca nu pot sa inghit și nu prea pot manca . Poate sa mai fie o reacție dr la iod? Sau ce ar putea fii?

  10. Dorotheea Stirbescu

    Buna ziua, sunt femeie, am 35 de ani, si dupa o ecografie de san unde au aparut mai multe chisturi si un nodul benign, medicul ginecolog mi-a dat sa fac si anumite analize endocrinologice.

    Rezultate: anti-tpo < 3 (interval <5)

    anti-tiroglobulina 381 (Interval <115)

    FSH 11,2

    T3 1.4

    T4 80

    TSH 1.2

    Deci doar anti-tiroglobulina aceasta a iesit de 3 ori marita, in rest analizele sunt perfecte si nu inteleg de ce, eu nu pentru tiroida am mers, nu am si nu am avut niciodata probleme in zona aceasta.

    Nu am alte investigatii facute pentru tiroida si nici antecedente in familie.

    Multumesc

  11. Buna ziua ,am virsta de 56 ani sunt de sex F ,nu am antecedente . Mama a avut gusa dar fara probleme . Am facut analizele pentru glanda valorile laboratorului au fost mai mic de 30 , iar rezultatul meu este 1.Va rog este o problema aceasta valoare atit de mica ? VA MULTUMESC

      1. Buna ziua, soțul meu are 38 de ani și a fost diagnosticat recent cu gușă macropolinodulara, nodul de 2cm pe lobul stâng. Rezultate analize cu valori normale TSH: 1.47 uUI/ml (interval de referință 0.350-5.500 microUI/ml) FT4 1.02ng/dl (interval de referință 0.89-1.76 ng/dl). Rezultat dozare calcitonina <2pg/ml (interval de referință 8.4pg/ml). I s a recomandat tiroidectomie totala la Institutul Parhon, va rog daca puteți să ne ajutați cu o părere despre acest caz și să ne recomandati un medic care ne-ar putea ajuta având în vedere că este solist vocal și ne este teamă că operația ii va afecta vocea. Mulțumesc!

  12. Buna ziua!!! Sotul meu in virsta de 40 ani,in decembrie 2021 i sa depistat un nodul de 2 cm pe lobul sting al glandei tiroide.In martie 2022 a avut interventie cu inlaturarea lobului sting, rezultatul citologiei fiind carcinom papilar tiroidian stadiu 1. Dupa 6-7 luni la examenul ecografic sa depistat 2 ganglioni limfatici suspecti,in urma punctiei sa confirmat carcinom papilar tiroidian cu metastaze in ganglioni.In ianuarie 2023 a avut a 2 interventie cu inlaturarea totala a glandei tiroide+ limfodisectie. La moment Ft4 23,2pmol/L(12-22),Tg 0.129ng/ml,insa la un examen ecografic sa depistat iarasi un ganglion limfatic de 0.6 submandibular,insa ni sa spus ca nu pare suspect,nui vascularizat doar ca e marit si punctia nu o putem face din considerente ca e prea mic. Intrebarea mea este:poate fi o metastaza dat fiind faptul ca este intro regiune mai indepartata( submandibular)???!(tin sa mentionez ca terapia cu iod nu am facut) si daca e posibil de facut acum terapia cu iod??!!! Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.