Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi cel mult un răspuns scurt sub forma unui comentariu direct;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2.112 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Bună ziua,
  Am tiroida autoimuna Hashimoto cu gușă polinodulara,de câțiva ani.Merg anual la Parhon pentru analize și ecografie (nu durează mai mult de 5 secunde niciodată).Anul acesta am fost din nou și am constatat pe analize că nu mi s-au făcut ATPO iar răspunsul Dnei doctor a fost că nu își are rostul,pentru că odată detectați nu mai este necesară aceasta analiză (până anul trecut mi s-a făcut de fiecare dată această analiză).Așa este?Nu mai este necesară această analiză?Mai mult i-am spus Dnei doctor că am mari insomnii,am picioarele reci in permanență,mă dor oasele și articulațiile îngrozitor și de câteva luni mă maninca foarte tare pielea de sub gât spre piept și sunt și roșie în acea zonă.Dar la toate aceste întrebări nu am primit nici un răspuns,doar un zâmbet.Pot fi aceste mâncărimi de la tiroidă?
  Mulțumesc!

 2. Buna ziua .Am 38 ani acum ,in 2013 am fost operata de cancer papilar tiroidian ulterior aveam TG pe pauza de tratament 5 a urmat o cura de iod radioactiv,apoi iar analize TG 20 ,iar cura de iod radioactiv, ulterior analiza era mereu în creștere ,am făcut o noua intervenție pt niste ganglioni suspecți pe zona gatului unde sa dovedit la histopatologic că au fost metastaze.A urmat ulterior analiza pe pauza a TG era iar crescuta ,60 am făcut iar cura de iod in final TG ajungând la 160 .Am ajuns in Germania unde am făcut 33 de ședințe de radioterapie,in urma investigațiilor au găsit o metastaza pe zona sternului.De un an și jumătate nu mai lucrez in germania,ne-am întors în România iar analizele au început iar să crească ,daca un RMN evidențiază niste adenopatii pe zona cervicala și CT este bun dar TG este crescut .In condițiile în care tura trecută iodul nu a funcționat,ce as putea face ? Se poate ajunge la chimioterapie? Nu știu ce să fac ,analiza este mare și fără pauză daca fac pauza de tratament in mod sigur va fi mult mai mare ,din istoricul experienței mele până acum .Va rog ajutați- mă cu un sfat ,in cazul TG active daca data trecută iodul radioactiv nu a funcționat,exista alt tratament. Tura trecută rmn și Ct au venit negative pt suspeciuni de metastaze,dar TG creste .

 3. Buna seara , sunt o mămica in vârsta de 42 ani , fără a sti dacă și alte rude de grad 1 sunt bolnave de tiroida , am o operație de cezariana, in urma cu mai bine de jumătate de am am început sa amețesc și așa am ajuns la urgentă de unde sub îndrumarea Dr am ajuns la endocrinolog . Am pielea uscata , parul îmi cade foarte mult ( cred ca am sa rămân fără ) amețesc , simt o oboseala extrema in unele zile am si o anemie mi se ingroasa vocea .Analizele sunt TSH 3,11( interval 0,4-4) FT4 1,07(0,7-1,9)FT3. 3,11(1,8-4,2). AntiTPO659( 0-35) . Ecografie :”structura neomogenă heterogena fără formațiuni suprapuse vascularizație mai accentuată, mici zone pseudomicronodulare “ . Tratament Vit d , fe , se , . Ce pot face pentru căderea parului , pentru amețeala si acea epuizare . Am nevoie de alt tratament , alte analize . Mulțumesc din suflet !

 4. Buna seara , sunt o mămica in vârsta de 42 ani , fără a sti dacă și alte rude de grad 1 sunt bolnave de tiroida , am o operație de cezariana, in urma cu mai bine de jumătate de am am început sa amețesc și așa am ajuns la urgentă de unde sub îndrumarea Dr am ajuns la endocrinolog . Am pielea uscata , parul îmi cade foarte mult ( cred ca am sa rămân fără ) amețesc , simt o oboseala extrema in unele zile am si o anemie mi se ingroasa vocea .Analizele sunt TSH 3,11( interval 0,4-4) FT4 1,07(0,7-1,9)FT3. 3,11(1,8-4,2). AntiTPO659( 0-35) . Ecografie :”structura neomogenă heterogena fără formațiuni suprapuse vascularizație mai accentuată, mici zone pseudomicronodulare “ . Tratament Vit d , fe , se , . Ce pot face pentru căderea parului , pentru amețeala si acea epuizare . Am nevoie de alt tratament , alte analize . Mulțumesc din suflet !

 5. Bună ziua! Fetita mea în vârstă de 10 ani a fost diagnosticată cu hashitoxicoza având TSH = 0.0194, Ft4 =12.90 ( 9-19 pmol/l), T3 = 147.48 ( 35 -193), ATPO și ATGL intens pozitive., Trab negativ.
  După 12 sapt, fără niciun fel de tratament, rezultatele au fost: TSH = 9.1867, FT4 = 9.87 ( 9-19), ATPO> 1000, ATG> 4000 UI/mL.
  Eco – ecostructura hipoecogena, neomogena prin prezenta a numeroase arii hipoecogene,milimetrica,imprecis delimitate,nevascularizate,accentuarea elementelor interstițial, vascularizatie moderat crescuta difuz.Laterocervical bilateral polioadenopatii inflamatorii, laterocervical stânga, submentonier, adenopatie cu hil de 21,55 mm, Inferior de LDT -adenopatie inflamatorie de 11/8.5mm. Aspect global al tiroidei sugestiv ptr boala tiroidiana autoimuna.
  Actualmente boala a virat spre hipotiroidism primar subclinic cu inițierea terapiei cu levothyroxine.
  I s-a recomandat euthyrox de 25 mcg.
  După 3 luni, am revenit la medic iar TSH-ul, sub euthyrox, avea o valoare de 4.24, FT4 12,61,cortizol seric 12.32 când i s-a modificat doza de euthyrox la 37.5 mcg.
  De asemenea, în lunile cu r,ni s-a recomandat vigantolletten de 1000 unități.
  Ni s-a recomandat evaluarea funcției tiroidiene peste 6 luni. Ce părere aveți d-le doctor? Există posibilitatea ca boala fetiței să intre în remisie? Ar trebui schimbat tratamentul cu altceva? Avem speranțe că își va reveni vreodată tiroida? Vă mulțumim!

 6. Bună ziua am și eu o întrebare, am fost operată acum 3 luni jumate și nu mă simt bine eau euthyrox de 100 mg îmi este rău tare ,dorm mult operațiea mă doare, biopsia mea ieșit bune tsh e scăzut dar mea dat euthyrox de 100 de la 75 mea crescut la 100 dar vreau să spun că mă simt rău de când mam operat ,am 35 de ani și 48 kg ,vă rog să-mi spuneți și mie de ce mă simt rău după operație.

 7. Bună ziua ,as dori sa știu dacă în urma unui diagnostic de carcinom papilar cu efectuarea tiroidectomiei in urma cu 5 luni si o ședință de iod se pot efectua tatuaje cosmetice la ochi și buze. Mulțumesc.

 8. Buna ziua , Muntean Cornelia ma numesc am 60 ani in 09.02.2023 am facut tiroidectomie totala avand si boala bazedow, la analize am urmatoarele valori FT4 19.63 interval referinta 12-22; TSH 0.344 interval referinta 0.27-4.2;TRab 4.52 interval referinta1.75 pentru ca merg la doamna doctor endocrinolog doar la sfarsitul lunii octombrie va intreb domnule doctor trebuie sa imi fac griji avand in vedere ca iau eutirox de 75. Multumesc frumos .

 9. Sant femeie si am 32 de ani.Sufar cu tiroida hasimoto.Am inceput sa ma simt rau am facut analize luna trecuta si am tsh 9,1 [valori normale intre 0,35 si 4,94].Apoi am marit doza la 100 si a scazut la 1,2 am repetat analizele dupa 2 saptamani si apoi am scazut la 87,5 pentru ca m-am gandit eu ca 100 poate e prea mult si am mers asa cateva zile apoi am scazut iar la 75 si am analizele acum tsh de 0,49.Programare am la endocrinolog doar pe 9 noiembrie si nu am putut sta cu tsh 9,1 pt ca am inceput sa ma simt fffffffff rau si am schimbat eu dozele. Acum a scazut tsh la 0,49 aproape de hipertiroidism si ma simt si mai rau si am toate simptomele la fel cum scrie pe net la hipotiroidism si hipertiroidism.Dvs ce doza recomandati sa iau pt ca ma simt f rau?Mie de cate ori nu imi iasa analizele tsh bune desi sunt scazute putin sau crescute putin ma simt fffff rau.Si nu e o singura data am avut hipotiroidism de vreo 6 ori cu tsh crescut si aceleasi stari am avut ca acum rele,rele,rele. De ce eu am asa stari desi nu e un tsh urias sau ffff scazut?Si va rog sa imi spuneti parerea dvs ce doza ar trebui sa iau de eutirox pana cand voi putea merge la endocrinolog cand am programarea.Vad ca doza 62,5 m-a adus la un tsh mare, iar dozele 100 87,5 si 75 la un tsh prea mic cat spuneti sa iau pt ca 75 nu mai pot lua la cate simptome de hipertiroidism am desi inca nu e hiper dar tot le am si credeti-ma ca simptomele sunt de la tiroida pt ca de fiecare data cand am avut analizele rele am avut aceleasi stari,alta data nu le am.De ce ma simt asa rau?Am toate simptomele de la hipo si hipertiroidism amestecate,dar fara gusa cu volum.Nu mai pot sa ma ridic din pat!!!!!Analizele stiu ca se fac la minim 6 saptamani dupa schimbarea dozei de eutirox dar eu le-am facut mai des doar din cauza faptului ca ma simt mult prea rau si asta repet din cauza tiroidei ca sa stiti ca nu e de la altceva ca deja am experienta cu tipul acesta de simptome specifice,dar nu inteleg de ce sunt asa intense la mine desi tsh nu e urias si nici inca in hiper nu sunt,doar la limita inferioara.Credeti ca e vorba de ceva mai mult decat hipotiroidism?mixedem sau altceva?iar cu doza de eutirox luna aceasta ar fi bine sa o scad la 25 la 37,5 sau la 50 o saptamana si sa cresc treptat pana raman cu 75 sau cum sa fac?Si inca o intrebare eu daca am tiroidita si cand creste tsh am hipo eu am voie sa consum alimente cu sare iodata?Am auzit la unii ca da e recomandat,la altii ca nu am voie deloc iod, sare iodata!!Iar injectare in buze si ten cu acid hialuronic am voie sa fac sau e periculos pentru mine acidul hialuronic,am creme care contin mult acid hialuronic si ma dau pe fata cu ele as vrea sa stiu daca e bine sau nu.Imi cer scuze ca am pus multe intrebari,v-as fi ffff recunoscatoare daca imi raspundeti,astept raspunsurile dvs cu sufletul la gura!!!va doresc numai bine si multa sanatate si va felicit pentru tot ceea ce faceti pentru noi!!!!!!

  1. Va rog sa imi spuneti daca pot sa imi fac manichiura cu gel deoarece este expunere la lampa cu ultraviolete si eu sufar ce carcinom papilar

 10. Buna ziua.
  Ruda mea de 75 de ani a fost diagnosticata cu osteoporoza
  Va scriu diagnosticele si ce mai scrie pe scrisoarea ei medicala:
  Osteoporoza severa. Fractura gamba dreapta operata. Boala reflux gastroesofagian.
  2014 Prolia 6 luni, 2014-2016 pauza, apoi 2 ani Aclasta, apoi 2018-2022 fara tratament (nu s-a prezentat la control), iar din 2022 pana in prezent Actonel sub care DXA T coloana -4.2 (-4.5 %), T s sold -3.8 (-4.8 %)
  Frax 21% fractura majora, 11% fr. sold
  25 OH vitamina D 24.7
  Osteocalcina 14.96 ng/ml (Menopauza 15-46, Pacienti cu osteoporoza 13-48)
  beta Croslaps 0.26 ng/ml (Menopauza 0.1-1)
  PTH 46.6 (12-88)
  Creatinina 1.09 mg/dl (eGFR 49.24 ml/min, normal > 90 ml/min)
  Doctorul se gandea daca sa ii dea Prolia, Aclasta sau inca o injectie care se face zilnic (nu i-am retinut numele). Dvs ce parere aveti, ce ar fi mai potrivit sa ia, cand aveti timp poate ne raspundeti, multumesc.

  1. Dr. Claudiu Ţupea

   Intrebarea dvs nu se incadreaza in tematica blogului, adica problemele tiroidei.
   Pentru alte probleme endocrine, cum este si osteoporoza, puteti face o programare la Medicover sau Sanador pentru a discuta optiunile terapeutice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.