Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi cel mult un răspuns scurt sub forma unui comentariu direct;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2.088 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Bună ziua aș vrea să stiu dacă este motiv de îngrijorare dacă indicele tumoral a crescut de la 0.03 la 0.06 în decurs de 8luni,pacienta a fost operata acum 6ani fiindu-i extirpata tiroida urmând apoi si tratament cu iod.Este sub tratament cu letyroxina.

  2. Bună seara! Am 28 de ani și în primăvara anului 2023 am fost diagnosticată cu hipertiroidie. Urmez în continuare un tratament cu Thyrozol, acesta începând cu 40 mg/zi și în prezent ajungând la 5 mg/zi. Valorile TSH și FT4 sunt normale (TSH 0,839 și FT4 16) însă TRab este crescut, valoarea acestuia fiind 2,01. Care poate fi motivul pentru care TRab este crescut? Mulțumesc!

  3. Buna dimineata.
    In august 2023 am nascut. Pe perioada sarcinii am luat euthyrox de 75 pe care il iau si acum. Nu am avut astfel de probleme inainte de sarcina iar acum ca am nascut as dori sa revin la normal, sa renunt daca se poate la ele. Cum se face trecerea aceasta? Pot incepe sa iau mai putin si apoi sa renunt de tot? In plus ce analize trebuie sa fac ca sa stiu exact cum sa abordez situatia? Multumesc!

  4. Bună ziua. Mama mea (57 ani) a fost diagnostica cu hipertiroidism în 2018 și ia Tyrozol 2.5 mg – iar cu acest tratament reușește să își mențină nivelul TSH în limite normale și nu are simptome – se simte bine.
    Fără Tyrozol, nivelul TSH scade.
    Are și noduli iar după ecografie și scintigrafie nu a primit alte indicații.
    Întrebarea este: cat timp poate lua Tyrozol? Ce efecte secundare are tratamentul îndelungat?

  5. Buna ziua,numele meu este Ligia ,am 46 ani și în luna mai am fost operata tiroidectomie totala ,carcinom papilar multifocal incapsulat PT1b cu o ședință de iod în luna iunie. Azi am făcut analize TG =0,11 și ANTI TG =15 . Va rog sa-mi spuneți dacă sunt bune analizele pentru diagnosticul meu. Mulțumesc.

    1. Buna ziua,numele meu este Ligia ,am 46 ani și în luna mai am fost operata tiroidectomie totala ,carcinom papilar multifocal incapsulat PT1b cu o ședință de iod în luna iunie. Azi am făcut analize TG =0,11(interval 3,5-70) și ANTI TG =15(interval mai puțin sau egal cu 150). Va rog sa-mi spuneți dacă sunt bune analizele pentru diagnosticul meu. Mulțumesc.

  6. Femeie, 60 ani, operata histerectomie totala pentru adenocarcinom endometrial, radioterapie si brahiterapie, fara istoric boala tiroidiana, toate analizele specifice tiroidei sunt bune, dar antitiroglobulina are valori f mari, respectiv >1000 ( interval normal 1-4). Exista tratament care poate sista evolutia spre titoida autoimuna?

  7. Bună ziua, la 3-4 saptamani după tiroidectomie am primit următoarele analize:
    – Cod morfologic: M8260/3
    – Stadialitate post chirugicala PT: pT3bn
    – Stadialitate post chirurgicala PN: pN1b
    – Stadialitate agregat ST: ST1
    – Alte date de tip prognostic: R1, L1
    Acum întrebarea este, cat de grava e situația și care sunt șansele de tratare cu iod radioactiv?

      1. 1. Carcinom papilar sclerozant difuz multifocal: focar dominant LST8/5.2 cm, cu arii de minima invazie capsulara, microfocare istm subcentimetrice cu invazie capsulara marginală, inframilimetrice istm și LST și multiple arii de invazie limfatica intraparenchimatoasa și marginală LST, istm și LTD cu frecvenți corpi psamomma ubiculari
        2. Parenchim de fond cu aspect de tiroida cronica Hashimoto
        3. Un limfoganglion peripiramidal cu aspect reactiv
        4. Laterocervical stâng: 16 limfoganglion din care 4 prezintă metastaze izostructurale

  8. Buna ziua. In luna Octombrie 2023, am fost operata de tiroida. Mi a fost scoasa decat partea dreapta. Rezultatul de la anatomopatologie este acesta: Parenchim tiroidian LDT anizofoicular, micropolinodular, cu epitelii hiperfunctional, arii microfoliculare cu celularitate de tip oxifii, hemografie, siderofagie, cu arii chistice, scleroza si calcificari distrofice stromale . Ma puteti ajuta cu interpretarea diagnosticului? Din discutia cu doamna endocrinolog , trebuie sa scot si partea stanga de tiroida. La ce interval de timp se poate face si a doua operatie?

  9. Bună ziua. Mă numesc Corina și am 53 de ani. Am fost diagnosticată cu gușă Ploinodulară 2020 și în data de 01.februarie 2022 am avut intervenția de tiroidectomie totală cu conservarea paratiroidelor. La testul imunohistochimice am avut un nodul cu diagnostic de microcarcinom papilar, varianta foliculară, incapsulată cu minim extensie. După intervenție tratamentul a fost doar cu Eutyrox ( cam un an și jumatate am luat Eutirox de 100) iar de o jumatate de an iau Eutyrox de 100 -6 zile și a 7 zi iau Eutyrox de 150. În 2014 am mai avut o intervenție de Histerectomie fără anexectomie pentru fibrom uterin. Mai sunt monitorizată de ani pentru sâni fibrochistici. Părinții: Tatăl – probleme cu inima(preinfart)/ diabet / cancer pulmonar. Mama- Ulcer/ Cancer depistat ăn metastază zona pancreas. Sora mea Limfomul Hodgkin, tiroidectomie totală fără conservarea paratiroidelor. Am făcut anul acesta, în noiembrie, analize de sănge și atașez doar o parte din ele mai importante sau care depășesc pragul, restul sunt cu valori normale :
    Hematologie :
    -WBC Leucocite scazute 3,87 x10^9/1 cu referința:4-10 x10^9/1
    celelalte sunt normale.
    Biochimie:
    – Colesterol seric total mare 247,5 mg/dl, cu referința 0-200 mg/dl
    -Glicemie 71,7 mg/dl , cu referința 60-100 mg/dl
    -HDL colesterol f crescut 126,32 mg/dl , cu referința 44.47-90.1 mg/dl
    -LDL colesterol 88 mg/dl, cu referința 0-158,9 mg/dl
    -Trigliceride serice 50,0 mg/dl, cu referința 0-203,7 mg/d
    -AST- TGO 24 U/I, cu referința 0-31 U/I
    -ALT – TGP ridicat 35 U/I , cu referința 34 U/|
    -TSH (hormon hipofizar tireostimulator
    bazal) 0,03 uUI/ ml, cu referința 0,35-5,1 uUI/ ml
    -FT4 (tiroxina libera) 1,75 ng/dl, cu referința 0,5-1,4 ng/dl
    -25-OH-Vitamina D* 45,25 ng/ml , cu referința 30-100
    -Ac. anti tiroglobulină*< 1,3 UI/mL , cu referința (< 4,5)
    -Tiroglobulina* < 0,090 ng/mL
    -Indice HOMA (rezistența la insulină)* 0,64, Normal ≤ 2,00
    – Insulină* 3,6 mUI/L (3,0 – 25,0)
    – Glucoză 72 mg/dL (74 – 106) ; 4,0 mmol/L (4,1 – 5,9)
    Vă rog să îmi spuneți părerea dumneavoastră și care ar fi cauza nivelului asa mare a Colesterolului HDL 126,32 mg/dl și a Colesterol seric total mare 247,5 mg/dl? Poate ca Eutyroxul să fie o cauză?
    Am înșeles de la medicul de familie că valorile peste 100 ale colesterolului HDL sunt foarte rele pentru organism!
    Țin să precizez că rezultatele de acum un an (octombrie 2022) care au iețit din valorile normale sunt:
    -HDL foarte mare 133,60 mg/dl cu referința 44.47-90.1 mg/dl
    -Colesterol seric tota mare 252,4 mg/dl, cu referința 0-200 mg/dl
    – LDL Cholesterol normal 98 mg/dl, cu referința 0-158,9mg/dl

    1. Bună ziua. Mă numesc Corina și am 53 de ani. Am fost diagnosticată cu gușă Ploinodulară în 2020 și în data de 01.februarie 2022 am avut intervenția de tiroidectomie totală cu conservarea paratiroidelor. La testul imunohistochimice am avut un nodul cu diagnostic de microcarcinom papilar, varianta foliculară, incapsulată cu minim extensie. După intervenție tratamentul a fost doar cu Eutyrox ( cam un an și jumatate am luat Eutirox de 100) iar de o jumatate de an iau Eutyrox de 100 -6 zile și a 7 zi iau Eutyrox de 150. În 2014 am mai avut o intervenție de Histerectomie fără anexectomie pentru fibrom uterin. Mai sunt monitorizată de ani pentru sâni fibrochistici. Părinții: Tatăl – probleme cu inima(preinfart)/ diabet / cancer pulmonar. Mama- Ulcer/ Cancer depistat în metastază zona pancreas. Sora mea :Limfomul Hodgkin, tiroidectomie totală fără conservarea paratiroidelor.
      Am făcut anul acesta, în noiembrie, analize de sănge și atașez doar o parte din ele mai importante sau care depășesc pragul, restul sunt cu valori normale :
      Hematologie :
      -WBC Leucocite scazute 3,87 x10^9/1 cu referința:4-10 x10^9/1
      celelalte sunt normale.
      Biochimie:
      – Colesterol seric total mare 247,5 mg/dl, cu referința 0-200 mg/dl
      -Glicemie 71,7 mg/dl , cu referința 60-100 mg/dl
      -HDL colesterol f crescut 126,32 mg/dl , cu referința 44.47-90.1 mg/dl
      -LDL colesterol 88 mg/dl, cu referința 0-158,9 mg/dl
      -Trigliceride serice 50,0 mg/dl, cu referința 0-203,7 mg/d
      -AST- TGO 24 U/I, cu referința 0-31 U/I
      -ALT – TGP ridicat 35 U/I , cu referința 34 U/|
      -TSH (hormon hipofizar tireostimulator
      bazal) 0,03 uUI/ ml, cu referința 0,35-5,1 uUI/ ml
      -FT4 (tiroxina libera) 1,75 ng/dl, cu referința 0,5-1,4 ng/dl
      -25-OH-Vitamina D* 45,25 ng/ml , cu referința 30-100
      -Ac. anti tiroglobulină*< 1,3 UI/mL , cu referința (< 4,5)
      -Tiroglobulina* < 0,090 ng/mL
      -Indice HOMA (rezistența la insulină)* 0,64, Normal ≤ 2,00
      – Insulină* 3,6 mUI/L (3,0 – 25,0)
      – Glucoză 72 mg/dL (74 – 106) ; 4,0 mmol/L (4,1 – 5,9)
      Vă rog să îmi spuneți părerea dumneavoastră și care ar fi cauza nivelului asa mare a Colesterolului HDL 126,32 mg/dl și a Colesterol seric total mare 247,5 mg/dl? Poate ca Eutyroxul să fie o cauză?
      Am înșeles de la medicul de familie că valorile peste 100 ale colesterolului HDL sunt foarte rele pentru organism!
      Țin să precizez că rezultatele de acum un an (octombrie 2022) care au iețit din valorile normale sunt:
      -HDL foarte mare 133,60 mg/dl cu referința 44.47-90.1 mg/dl
      -Colesterol seric tota mare 252,4 mg/dl, cu referința 0-200 mg/dl
      – LDL Cholesterol normal 98 mg/dl, cu referința 0-158,9mg/dl

  10. Bună ziua. Mă numesc Corina și am 53 de ani. Am fost diagnosticată cu gușă Ploinodulară 2020 și în data de 01.februarie 2022 am avut intervenția de tiroidectomie totală cu conservarea paratiroidelor. La testul imunohistochimice am avut un nodul cu diagnostic de microcarcinom papilar, varianta foliculară, incapsulată cu minim extensie. După intervenție tratamentul a fost doar cu Eutyrox ( cam un an și jumatate am luat Eutirox de 100) iar de o jumatate de an iau Eutyrox de 100 -6 zile și a 7 zi iau Eutyrox de 150. În 2014 am mai avut o intervenție de Histerectomie fără anexectomie pentru fibrom uterin. Mai sunt monitorizată de ani pentru sâni fibrochistici. Părinții: Tatăl – probleme cu inima(preinfart)/ diabet / cancer pulmonar. Mama- Ulcer/ Cancer depistat ăn metastază zona pancreas. Sora mea Limfomul Hodgkin, tiroidectomie totală fără conservarea paratiroidelor. Am făcut anul acesta, în noiembrie, analize de sănge și atașez doar o parte din ele mai importante sau care depășesc pragul, restul sunt cu valori normale :
    Hematologie :
    -WBC Leucocite scazute 3,87 x10^9/1 cu referința:4-10 x10^9/1
    celelalte sunt normale.
    Biochimie:
    – Colesterol seric total mare 247,5 mg/dl, cu referința 0-200 mg/dl
    -Glicemie 71,7 mg/dl , cu referința 60-100 mg/dl
    -HDL colesterol f crescut 126,32 mg/dl , cu referința 44.47-90.1 mg/dl
    -LDL colesterol 88 mg/dl, cu referința 0-158,9 mg/dl
    -Trigliceride serice 50,0 mg/dl, cu referința 0-203,7 mg/d
    -AST- TGO 24 U/I, cu referința 0-31 U/I
    -ALT – TGP ridicat 35 U/I , cu referința 34 U/|
    -TSH (hormon hipofizar tireostimulator
    bazal) 0,03 uUI/ ml, cu referința 0,35-5,1 uUI/ ml
    -FT4 (tiroxina libera) 1,75 ng/dl, cu referința 0,5-1,4 ng/dl
    -25-OH-Vitamina D* 45,25 ng/ml , cu referința 30-100
    -Ac. anti tiroglobulină*< 1,3 UI/mL , cu referința (< 4,5)
    -Tiroglobulina* < 0,090 ng/mL
    -Indice HOMA (rezistența la insulină)* 0,64, Normal ≤ 2,00
    – Insulină* 3,6 mUI/L (3,0 – 25,0)
    – Glucoză 72 mg/dL (74 – 106) ; 4,0 mmol/L (4,1 – 5,9)
    Vă rog să îmi spuneți părerea dumneavoastră și care ar fi cauza nivelului asa mare a Colesterolului HDL 126,32 mg/dl și a Colesterol seric total mare 247,5 mg/dl?
    Am înșeles de la medicul de familie că valorile peste 100 ale colesterolului HDL sunt foarte rele pentru organism!
    Țin să precizez că rezultatele de acum un an (octombrie 2022) care au iețit din valorile normale sunt:
    -HDL foarte mare 133,60 mg/dl cu referința 44.47-90.1 mg/dl
    -Colesterol seric tota mare 252,4 mg/dl, cu referința 0-200 mg/dl
    – LDL Cholesterol normal 98 mg/dl, cu referința 0-158,9mg/dl

  11. Bună dimineața am hipotiroidism de trei ani fac tratament cu euthyrox de 37,5 sunt vegetariană de un 1 si 8 lui imi fac analize periodice un an de când sunt vegetariană au fost valabile normale si anticorpi 68 dom Doc mi-a lasat aceeași doza de tratament mi-am facut din nou analize si acuma THS mi-a iesti 7.89 iar restu in limite normale anticorpi 66 !!Intrebrea mea este ore trebuie schimbată doza de euthyrox ca nu am primit încă răspuns de la medicul meu ca tocmai a născut si eu ce simptome am acuma e ca am bătai neregulate la inima va rog frumos daca puteți să-mi dați un sfat mulțumesc anticipat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.