Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.846 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Buna seara.
  Este vorba de soacra mea in varsta de 72 de ani care a mers la un control cardiologic, unde medicul a facut si o ecografie tiroidiana obiectivand un nodul , bine delimitat si nevascularizat, spunand ca probabil este benign. In urma acestui lucru am efectuat analize tiroidiene si anume: Tsh , Ft4, Atpo si ac antitroglobina . Toate cu exceptia Ac antitiroglobulina sunt normale, aceasta fiind 886,4 UI/ml val. normala fiind sub 4,11.
  Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa ne gandim la un cancer, si cum sa gestionam mai departe aceasta situatie. Va multumim

 2. Bună ziua. Am tiroidită autoimună cu hipotiroidie, și aș avea o întrebare. La noi la serviciu se fac liste cu cei care doresc să se vaccineze Anti-Covid. Acest vaccin este indicat in cazul nostru, sau poate face mai mult rău, având în vedere tipul acestui vaccin. Mulțumesc

 3. Am Hipertiroidism.
  Medicata cu Tiamazol de 5 mg 4 zile din săptămână și 2.5 mg 3 zile.
  Nivelele sunt practic aceleași de 4 luni .
  Îmi fac analizele la fiecare lună.
  Am TSH 1.5.
  FT4 1.15
  FT3 2.36

  TSI l am făcut acum câteva luni și era 4.1
  Nu am mai repetat proba.
  In rest toate ies mereu bine.
  Nu am nici o alta boală.
  Am 53 de ani și am 7 ani de menopauză.
  N am avut sintome de menopauză , mai mult anxietate.
  Nu am nici un simptom acum. Doar noaptea câteodată transpir. Dar de câteva săptămâni am inceput sa folosesc o crema cu progesterona și numai transpir.
  Temperatura corpului meu es in medie 36.8.
  De ce acel FT 3 se menține mereu sub limita de jos ?
  Ce ar trebui făcut ?
  Când am avut TSH 0.08 de exemplu atât FT 4 cat si FT 3 erau practic pe mijloc.
  Va mulțumesc anticipat.

 4. Buna ziua,
  Fiica mea are 16 ani si in urma unui control de rutina au iesit urmatoarele rezultate:
  FT4 – 10.49 pmol/L interval 11.4 – 17.6
  TSH – 3.13 uUi/ml Interval 0.47 – 3.41
  Anti-TPO <3 normal <5.61
  Nu avem istoric de boli tiroidiene.
  Toate celelalte analize sunt Ok
  Singura valoare care nu este ok este FT4. Va rog sa-mi spuneti daca este vorba de o afectiune a tiroidei si daca trebuie mers la un endocrinolog. Mentionez ca nu are absolut nici un simptom asociat cu hipotiroidia.

 5. Buna ziua ,am 41 ani,în urma cu 2 luni am inceput Sa am dureri mari de sani,în urma analizelor am fost diacnosticata cu hipertiroidie de către medicul endocrinolog,deși eu ma ingras cîntăresc 85 kg ,1.69cm.mia dat sa tratament ptr 2 luni cu thyrozol 10mg pe zi,eumastos capsule ptr sani.dupa care urmeaza sa fac din nou analizele,as dori daca imi puteti da un răspuns de ce ma ingras daca am hipertiroidie ?Si daca fructul Catina influențează negativ ptr hormonii in exces?multumesc anticipat.

 6. Bună ziua, sunt diagnosticata cu un nodul tiroidian ce ocupa tot lobul drept al glandei!!! Toate analizele recomandate au fost în limite absolut normale, inclusiv calcitonina!!! Recomandare a fost de a ma opera!! Însă un alt lucru pe care vreau sa îl spun, este faptul ca acest nodul pe parcursul unei săptămâni, iși schimba dimensiunea, asta simt la palpare…

 7. Buna ziua,
  Ma numesc Cristian , am 37 de ani.
  Intrebarea mea este daca cei cu Carcinom papilar operat si tsh supresat au voie sa faca sport.
  Va multumes !

 8. Bună seara! Am 30 de ani și sunt însărcinată în 7 săptămâni și 3 zile. Anul trecut în luna mai, am fost diagnosticată cu hipotiroidism și de atunci sunt sub tratament cu Euthyrox de 25. După ce am aflat de sarcină, la 5 săptămâni mi-am făcut analize pentru glanda tiroidă și am avut aceste rezultate: Tsh – 2.277, Ft4 – 12,64, ATPO – 0,49.
  Am repetat analizele la 6 săptămâni: Tsh – 2.651, Ft4 – 13,6, ATPO – 0,38
  Privind aceste analize, doamna doctor enocrinolog la care am fost în 5 noimbrie, a spus că nu trebuie să îmi fac griji pentru sănătatea bebelușului, să continui cu doza de 25 și că ne mai vedem pe 15 decembrie.
  Printre analizele cerute de doamna doctor ginecolog pentru primul trimestru de sarcină, au fost și cele pentru tiroidă. La 7 săptămâni au fost următoarele rezultate: Tsh – 3,742, Ft4 – 13.
  Având în vedere ce repede crește Tsh-ul de la o săptămână la alta, este în regulă să merg la doamna doctor doar în decembrie? Nu trebuie mărită doza mai repede? Mă gândesc doar la sănătatea bebelușului, nu aș vrea ca sănătatea lui să fie afectată din cauza tiroidei mele. Vă mulțumesc mult!

 9. Buna dimineata!
  Am 50 ani, sex F, tiroidotectomie totala in 2009.
  As dori sa va prezint valorile TSH:
  – 08.Iunie.2020 cu Euthyrox 125µg (formula veche) zilnic cu pauza duminica – TSH=0,9356µUI/mL (valori normale 0.35-4.94µUI/mL);
  – 15.10.2020 cu Euthyrox 125µg (formula noua inceputa imediat dupa analizele din Iunie) zilnic cu pauza duminica – TSH=6,3652µUI/mL (valori normale 0.35-4.94µUI/mL).
  Mentionez ca fT4=1.11ng/dL (valori normale 0.7-1.48ng/dL) la ultima recoltare din 15.10.2020.
  Ar trebui sa cresc doza de Euthyrox?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!
  .

 10. Buna ziua. Sunt sub tratament pt Basedow Graves. Ati putea sa-mi spuneti daca as putea folosi Alopexy (minoxidil) pentru problema parului (alopecie difuza). Ar fi safe? Multumesc.

 11. Bună seara ,domnul Doctor! Am o fata de 32 ani avea 50 kg in luna Mai si a slabit 5 kg in 3 luni ,ciclul menstrual ii vine putin cantitativ este foarte stresata ,apetit nu are ,doarme putin . Tatal fetei a murit de o tumoare pe creier neoperabila acum 20 ani .eu am avut o sora ce a murit de leucemie 35 de ani in urma .Acum fiica mea are probleme ginecologice a captat virusul HPV a făcut primul vaccin si urmeaza cu isoprinosine,
  Unguentu gel si vitamine.Dupa am urmat un control de endocrinologie ,ecografie tiroida a rezultat fara anomali dar in urma analizelor de sange facute in 14 octombrie .Markeri Endocrini:
  -PROLACTINA 35.27ng/ml normal(5.18-26.53ng/ml)
  -CALCIU IONIC 3.77mg/ml normal (3.8-4.8 mg/dl).
  -TSH 2.1637 ųUl/ml normal (0.35-4.94 ųUl/ml).
  -Free T4 0.96 ng/dl normal (0.7-1.48 ng/dl).
  – Free T3 3.53pg/ml normal (1.58-3.91pg/ml)
  -ESTRADIOL 163pg/ml
  – FSH 1.84mUl/ml
  – LH 4.3mUl/ml
  – PROGESTERON 13.3 ng/ mL
  -PROGESTERON 17 OH 5.07 ng/ml
  -TESTEOSTERON 0.55nmol/L -normal (0.25-2.75nmol/L)
  -SBHG 38.9nmol/l normal (19.8-155.2 nmol/L)
  – DHEAS 138.9ųg/dL normal(95.8-511.7 ug /dl
  -CORTISOL SERIC=15ug/dl
  -Ac ANTI TIREOPEROXIDAZA(TPO) <3 Ul/ml
  normal (<5.61Ul/ml
  -Ac ANTI TIROGLOBULINA <3 Ul/ml normal (<4.11Ul/ml)
  -CA 125 (8.1 U/ml)
  normal (<35 U/ml)
  -CA 15-3 (7.7 U/ml )
  normal(<31.3U/ml)
  – CA 19 (12.45U/ml) normal (<37U/ml)
  -TIROGLOBULINA (16.5 ng/ml) normal (<55ng/ml)
  –CALCITONINA este făcută in două laboratoare :
  -Prima analiză 8.92 pg/ml normal (<5 pg /ml)
  -A doua analiza este facut la 2 saptamani diferență
  la alt laborator 7.42pg//ml
  normal (<5pg/ml). Celelalte analize de sange sunt in parametri .Doresc sa stiu ce reprezinta aceste analize in special
  Calcitonina si prolactina ..Va multumesc din suflet pentru răspunsul ce îl aștept si as dori sa stiu ce alte investigati trebuiesc facute.

 12. Buna ziua.
  Ma numesc ioana si am 38 de ani. In urma cu aproximativ 10 ani am primit tratament cu eutirox in urma unei consultatii la medicul endocrinolog. Desi nu s-au evidentiat noduli ai glandei tiroide , aspectul tiroidei corelat cu analizele modificate au determinat-o pe doamna doctor sa imi prescrie 50 mg eutirox. In decursul anilor am incercat sa renunt la tratam dar m-am simtit rau si l-am reluat. Starile de oboseala accentuata, frig ,probl de memorie au crescut si pe tratament, am luat 0,75 mg o perioada si acum 3 luni am crescut la 100 mg eutirox. Ma simt per general mai bine dar cresc in greutate desi fac eforturi sa scad …Astazi am facut analize :
  FT4 14.70 pmol/L (9.03 – 21.93 / pmol/L)
  TSH 1.88 UI/mL 0.34 – 4.5 / UI/mL
  Este buna doza de eutiox ,100 mg ,continui asa ?
  De ce cresc in greutate in conditii de regim alimentar si administrare de suplimente ce ar trebui sa ma ajute sa scad in greutate ?
  Va multumesc frumos

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.