Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
  7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.846 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Bună seara. Am facut tsh si ft4 astazi . Tsh 0,0770 tf4 1,9 ng 25,61 pmo 1/ L. Menționez că am tiroida scoasă. Sunt operată si de inimă. Si iau 100 eutirox. Doresc sa aflu cat tratament sa iau pentru a avea valorile normale. In următoarea perioada doresc sa raman însărcinată si nu vreau sa am probleme din cauza tiroidei

  2. Bună ziua ma numesc dana am fost și am făcut analizele ptr glanda tiroida anticorpii și tsh ..anticorpii sunt în parametri normali dar tsh este mare 13.4 ..as dori sa știu dc ..dacă totul este ok la anticorpii tsh este asa mare țin sa precizez ca în ultimele 3 luni tsh scade pana la 7 și după urca pana la 13 ..nu iau nici un fel de tratament peste 2 sapt am programare la medic

  3. Buna ziua, am o tiroidită autoimuna TSH 1,67 ( 0,27 – 4,2); FT4 19,54 ( 12. -22); AAT TPO 138,3 ( mai mic că 40). Pot să mă vaccinez anticovid, aș intra in perioada a doua. Mulțumesc frumos.

  4. Varga florentina

    Bună seara, am făcut analizele date de medicul endocrin dar răspunsuri nu am prea primit (din păcate) la întrebările mele. Am ajuns la medic pentru ca ma chinui de aproape de 2 ani sa revin la greutatea normala mie 59kg la 16 înălțime. (85 în urma a 4 sarcini), am stări de nervozitate, sângerările menstruale ajung deseori la 14 zile (intr-adevar fregventa reduse dar sunt), libidou scăzut.
    Progesteronul este 3,2 in faza de ovulație, prolactina 379 normal 69-395, testosteron 1,24, proteina prezenta, cortizol131,TSH 1.04, colesterol Ldl 100,trigliceride 70, estradiol 485(685_1404) ,free4_16. 7(10-28.2), Fsh 3.77, LH 102, ani TPO 0.75, PTH 23.2 , vitamina D.
    50.6, ati tiroglobulina 0.65, calcitocina 2,
    Va mulțumesc tare mult pt timpul acordat

  5. Buna seara,
    Ma numesc Elena, am 54 de ani si diagnosticul de hipotiroidie subclinica in tratament. La ultimele analize TSH=4.32microUI/ml (interval de referinta 0.4-4).
    Intrebarea mea este: de ce doctorii la care am fost nu fac mai mult decat sa ma mentina la limita superioara a intervalului desi le spun ca nu imi este bine, am diferite stari cum ar fi: crestere poderala, constipatie, „minte in ceata” specifice acestei boli?
    Am aflat ca un TSH peste 2 nu e bine. Si atunci? Eu ce sa fac mai departe?

  6. Melinte Mihaela- Daniela

    Bună ziua! Am vârsta de 20 ani. În familie toată lumea au probleme cu tiroida..
    Din luna Octombrie 2019 mă simt rău.. am dureri de la stomac în jos. Am fost la medic gastroenterolog și mi-a făcut un set de analize unde mi-au ieșit TGP și TGO foarte mari (122, iar valoarea normală trebuia să fie intre 0-31)
    Doamna doctor nu mi a dat un tratament clar, durerile deveneau insuportabile..
    In decurs de o lună am slăbit 10kg
    Am fost la alt doctor și mi-a dat să fac alte analize și au ieșit următoarele valori:
    1. TSH- 13,8 ( intervalul normal trebuie intre 0.4-4)
    2. TGP- 78 ( interval normal 4-31)
    3. TGO- 41 ( interval normal 4-31)
    4. În urină mi-au ieșit hematiile mari +10( interval normal negativ sau mai mic de 10)
    5. Celule epiteliale scuamoase tot in urina- 14( interval normal 0-4)
    6. Mucus tot in urina- 33( interval normal 0-8)
    7. ANTI TPO- 530 ( interval normal mai mic de 40)
    8. Antigen Helicobacter Pylori- POZITIV ( trebuie să fie NEGATIV)
    Ce trebuie să fac?.. Ce am exact?..

  7. Buna seara.
    Mă numesc Liliana,am 58 ani,am fost operata in anul 2010 cu diagnosticul de gușă polinodulara și hiperparatiroidism primar.
    A fost extirpată glanda tiroida in totalitate și o paratiroida. In urma operației iau zilnic euthyrox,calciu lactic 1000 și Alpha D3.(cate 2 pastile de 0,50 micrograme pe zi).
    In luna septembrie 2020 in urma analizelor efectuate am obținut următoarele rezultate:TSH=1,76uUl/mL(interval de referință 0,345-4,94uUl/mL,FT4=1,08ng/dL,25-OH vitaminaD=14,6ng/mL,deficienta<20ng/mL.
    In urma rezultatelor am continuat tratamentul cu aceeași doză de euthyrox,dar pentru vitamina D am luat 3 pastile de 0,50micrograme pe zi.
    Am refăcut analizele in luna ianuarie la același laborator și rezultatele au fost următoarele:
    TSH=6,32uUl/mL(interval de referință 0,345-4,94uUl/mL,
    25-OH vitamina D=16,2ng/ml.
    Deși nu am schimbat doza de euthyrox rezultatele s-au modificat semnificativ la TSH,iar la vitamina D creșterea este foarte mica.
    Va rog să mă ajutați cu un răspuns pentru ce trebuie sa fac?
    Trebuie sa iau pe timpul de iarnă alta doza de euthyrox fata de vară?
    Ce sa fac cu deficitul de vitamina D? Este mai bine sa iau în loc de Alpha D3 alta formă de vitamina D?(sau să măresc doza de Alpha D3).
    Vă mulțumesc pentru răspuns și va doresc un an nou cu sănătate și prosperitate.

  8. Bună. În urma cu doi ani am făcut o histerectomie totala la glanda (carcinom papilar multifocal, focare neincapsulate LST1, 6/1cm,0,6/05cm și 0,2/0,2cm,arii de invazie limfatica peritumorala, arii de infiltrare capsulara tiroidian). Am făcut două terapii cu iod și am tiroglibuina 7, la prima terapie a fost 5 la a doua a fost 10 menționez ca starea mea nu este una bună, va rog sa ma ajuți cu informații despre ce am de făcut. Mulțumesc anticipat

  9. Buna-seara si un An Nou mai bun , cu sanatate si dorinte implinite !
    Va rog sa ma ajutati , este vorba despre fiica mea in varsta de 19 ani , careia in jurul varstei de 17 ani a inceput sa-i apara acnee , ea avand si o menstruatie neregulata cu dureri abdominale . Ginecologic nu este altceva decat un endometru ingrosat in perioada in care ar trebui sa vina menstruatia , fara chisturi ovariene sau alte semne vizibile la echograf , drept urmare a fost la dermatolog si endocrinolog, pt cele 2 probleme . A facut analize recomandate de endocrinolog , ale caror rezultate cred ca nu sunt deloc bune , de aceea va rog daca puteti sa ma ajutati cu parerea dvs .
    – Analize efectuate in zilele 3-5 ale menstruatiei :

    17 OH Progesteron **
    Ser, metoda ELISA, DSX Elisa Systems –
    Dynextechnology
    rezultat – 2.064 ng/ml

    Faza foliculara: 0.1-0.8 ng/ml
    Faza ovulatorie: 0.3-1.4 ng/ml
    Faza luteala: 0.6-2.3 ng/ml

    FSH
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat: 4.43 mUI/ml
    Ref : Faza foliculara:3.03-8.08 mUI/ml
    Faza ovulatorie:2.55-16.69 mUI/ml
    Faza luteala:1.38-5.47 mUI/ml
    LH
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat: 4.75 mUI/ml
    Ref :Faza foliculara: 1.0 – 18 mUI/ml
    Faza ovulatorie: 24-105 mUI/ml
    Faza luteala: 0.4-20 mUI/m
    Prolactina
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat : 15.38 ng/ml Ref: 5.18 – 26.53 ng/ml

    Testosteron
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat : 2.26nmol/L Ref: 0.25 – 2.75 nmol/L
    *Schimbare de interval octombrie 2018
    SHBG **
    ser, metoda CMIA, Alinity Abbott
    Rezultat :63.5 nmol/l Ref : 19.8 – 155.2 nmol/L

    -In ziua 21 a menstruatiei:
    TSH
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat : 2.8871 µUI/mL ; valori de referinta 0.35- 4.94 µUI/mL

    Progesteron
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat 0.4 ng/ml
    ref . F. foliculara: <0.1-0.3 ng/ml
    F.ovulatorie: 0.8-3 ng/ml
    F.luteala: 1.2-15.9 ng/ml

    Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO)
    ser,Chemiluminiscenta
    Rezultat 29.06 UI/ml ; Ref : 0 – 5.61 UI/ml
    Va multumesc anticipat si asptept cu sufletul la gura parerea dumneavoastra .
    sa avetu in An Nou cu binecuvantari alese !

  10. Bună ziua. Am tiroidită autoimună cu hipotiroidie, și aș avea o întrebare. La noi la serviciu se fac liste cu cei care doresc să se vaccineze Anti-Covid. Acest vaccin este indicat in cazul nostru, sau poate face mai mult rău, având în vedere tipul acestui vaccin. Mulțumesc

  11. Buna seara! Ma numesc Cristina si am 47 ani incepand de anul trecut din luna noiembrie am întrat in premenopauza adica 3 luni da, 3 luni nu. In urma unor controale am descoperit ca am un fibrom uterin un chist la rinichi, am facut anul acesta in septembrie un control cardiologic unde am fost descoperita cu o hipertensiune de gr1 si mi a dat ca tratament bisotens de 5mg seara aici mi s a spus ca tensiunea nu e declansata de mult si ca inima este sanatoasa, mi a spus sa nu fie problema cu glanda si noi sa tratam inima, la recomandarea dumnealui am facut si o ecografie la tiroida unde mi a spus ca am un adenom paratiroidian si cu glanda nu ar fi probleme, mi a dat sa fac un set de analize la care inca nu am reușit sa le fac din cauza ca am plecat din tara. Din cate mi s a spus bunica paterna ar fi fost operata de glanda. Problema este ca de vreo 2sapt am inceput sa am ca un nod in gat care imi da o stare usoara de sufocare cu o stare de neliniste si o usoara ameteala apoi am observat ca la piciorul stang mi se raceste laba piciorului cu ceva furnicaturi. Am observat ca nici tensiunea nu reuseste sa ajunga la valorile normale, mai mereu e 140 /84/56. Am inceput sa iau calciu cu d3(nu stiu daca e ok) As dori cateva sfaturi din partea dvs in legatura cu glanda ce ma sfatuiti sa iau pana ajung in tara? Si ce urmari au aceste simptome?Eu ajung in tara dupa data de 20 ianuarie. Va rog mult sa mi spuneti ce medicamente ceaiuri sau suplimente m ar ajuta pe moment si cum ar trebui sa le iau? Va multumesc mult!

  12. Bună seara. Felicitări pentru implicare!! Pacienții cu cancer papilar tiroidian au voie sa administreze preparate pt imunitate, de exemplu miere, catina, propolis? Va mulțumesc anticipat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.