Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.779 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Buna,

  De mai bine de un an ma confrunt cu o stare de oboseala marcanta, dureri de articulații și mușchi, amețeli, am luat in greutate 10 kg deși mănânc mai puțin, nod in gât, o stare generală proasta și o tuse seaca.
  Am făcut analizele la tiroida și valorile sunt următoarele:
  Tsh – 2.77 valori normale 0,35-4
  Free T4 – 13 val. norm. 9-19
  Free T3 – 4.3 val. norm. 2.6-5.8
  Anticorpi Tg – 596 val. norm. <40
  Anticorpi TPO – 328 val. norm. <35
  Am făcut și o ecografie la tiroida și rezultatul a fost ca am un nodul prost delimitat pe lobul stâng al tiroidei care măsoară 0.5×0.5 cm și un ganglion limfatic care apare normal de 1.3×0.3cm. Glanda tiroida este mărita, eterogena și cu o vascularizație crescută.
  Întrebarea mea este dacă poți avea cancer tiroidian chiar dacă ai limitele normale ale Tsh, T4 și T3? Este aceasta o Tiroidita autoimună având in vedere ca anticorpii sunt atât de mulți? Și dacă da, cum e posibil ca tiroida ta încă sa producă hormoni in limita normala?
  Mulțumesc.

 2. Buna ziua. Am nevoie de ajutor :)…va rog frumos sa imi spuneti daca am voie sa iau imunostimulatoare pe baza de plante ori Isoprinosine in perioada iernii deoarece racesc usor. Mentionez ca am Hashimoto. Multumesc mult.

 3. Buna ziua am 34 de ani,si de doi ani am hipodiroida autoimuna cronică, iau eutyrox de 50,procor-t si betaserc,nu am in familie alte boli ,am 67 de kg de 2 luni am inceput sa ma ingras,dar problema mea este ca am ameteli tot timpul, am un cap tulbure si nu prea pot dormi noaptea, ultimele analize care le-am facut au fost tsh-3.529 si anti-tpo-496.merg regulat la endocrinolog si mi-a dat pentru ameteli neurovert.va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.