Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

 • vârsta;
 • sexul;
 • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
 • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
 • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
 • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
 • consulturi endocrinologice anterioare;
 • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
 • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.919 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

 1. Buna ziua,
  ma numesc Dragos Catalina, am 41 de ani si pana la aceasta varsta nu am reusit sa obtin o sarcina pe cale naturala. Am inceput niste investigatii cu un medic ginecolog care mi-a recomandat sa fac o serie de analize, unlele legate de glanda tiroida. Rezultatele pe care as dori sa le supun atentiei dumneavostra au fost efectuate in ziua a doua de ciclu, saptamana trecuta. Va rog sa imi spuneti daca este cazul sa ma ingrijorez sau nu. Inca nu am ajuns cu rezultatele la medicul care mi le-a recomandat, dar sunt putin ingrijorata. Mentionez ca nu am pe nimeni in familie cu antecedente legate de glanda tiroida. Nu am avut boli notabile. Am avut un nodul fibromatos pe care l-am supus unei operatii de embolizare in anul 2012. Dupa operatie totul a decurs bine, ciclul menstrual s-a reglat, nu mai este asa de abundent, simptomele premenstruale s-au redus. Exista uneori o stare de nervozitate/ irascibilitate inainte de ciclu.

  *FT4 ( tiroxina libera ) -Ser – chemiluminiscenta directa
  (Architect i1000 SR) 1.01 ng/dL
  interval biologic de referinta 0.70 – 1.48 / ng/dL

  *TSH ( hormon de stimulare tiroidiana) -Ser – chemiluminiscenta directa (Architect i1000 SR)
  TSH ( hormon de stimulare tiroidiana) 1.7013 uUI/mL
  interval biologic de referinta 0.3500 – 4.9400 / uUI/mL

  Ac. anti TPO (Anti tiroid peroxidaza) -Ser –
  chemiluminiscenta (Architect i1000 SR) 11.84 UI/mL
  interval biologic de referinta 0 – 5.61 / UI/mL

  *Anticorpi anti tiroglobulina -Ser – chemiluminiscenta
  (Architect i1000 SR) 622.10 UI/mL
  interval biologic de referinta 0 – 4.11 / UI/mL

  Va multumesc!

 2. Buna seara ! Ma numesc Floroiu Bianca Elena,am 20 de ani Mă confrunt cu o problema la care nu i pot da de cap. În urma cu o luna ,am inceput sa am greturi si varsaturi, credeam ca sunt însărcinată ,dar nu,mi am facut set de analize, toate bune pana am mers la ginecolog, endometru mare 1,11 cm, mentionez ca nu mai am menstruatie ca inainte,am facut un set de analize hormonale unde mi a iesit prolactina foarte mare , 786.5 I U /ml ,glanda tiroida la fel de mare 6,811.
  Am făcut o radiografie șa turcească, mi a iesit tumoare . Acum urmez un tratament cu eutyrox si dostinex. Numai că am dureri de cap mari,și greturile si varsaturile tot Sunt, am cam 3 săpt de cand iau. Nu ar fi normal să am niste ameliolari? Multumesc anticipat!

 3. Buna seara ! Mă confrunt cu o problema la care nu i pot da de cap. În urma cu o luna ,am inceput sa am greturi si varsaturi, credeam ca sunt însărcinată ,dar nu,mi am facut set de analize, toate bune pana am mers la ginecolog, endometru mare 1,11 cm, mentionez ca nu mai am menstruatie ca inainte,am facut un set de analize hormonale unde mi a iesit prolactina foarte mare , 786.5 I U /ml ,glanda tiroida la fel de mare 6,811.
  Am făcut o radiografie șa turcească, mi a iesit tumoare . Acum urmez un tratament cu eutyrox si dostinex. Numai că am dureri de cap mari,și greturile si varsaturile tot Sunt, am cam 3 săpt de cand iau. Nu ar fi normal să am niste ameliolari? Multumesc anticipat!

 4. Buna ziua ma numesc Ostafe Luminița am 53 de ani am probleme cu glanda tiroida de 2ani.Va rog sa ma ajutați domnule Dr. Claudiu Țupea . TSH 0,0202 . … 0,35-4, 94 vitamina D- 25-OH…..20, 5…..nivel insuficient FT3 (triodotironina liberă) 3,08pg/mL(2, 00-4, 40) ….. 4,74pmol/L(3, 08-6, 74) Ca-9, 70

 5. Mulțumesc frumos pentru răspuns
  Ft4 valoare 27 pmol/l(referință 12-22)
  Tsh 0.009 ®qui/ml(referință 0.27-4.2)
  Va mulțumesc!

 6. Buna ziua .Pacienții cu cancer de tiroida in trecut (2013) ,care au tratament cu L thyroxin pot lua suplimente pentru retenția de apă ?Cum ar fi apuretin slim? Menționez că am incercat cu mai puțină sare ,dar picioarele și mâinile sunt umflate.Va mulțumesc anticipat!

 7. Buna ziua,
  Sotului meu in varsta de 46 de ani i-a fost extirpata tiroida in totalitate in Septembrie 2019. Examenul histopatologic a iesit ok, eco dupa la fel si i s-a dat tratament cu Eutyrox. De ceva vreme a inceput sa se simta fff foarte obosit, fara vlaga si cu dureri de picioare. A facut analizele zilele acestea in vederea unei consultatii de specialitate (ultima a fost la sfarsitul anului 2021). Rezultatele sunt:
  Anti-TPO 114 UI/mL
  FT4 ( Tiroxina libera ) 13.2 pmol/L
  TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana ) 4.57 µUI/mL
  TG ( tiroglobulina ) < 0.04 ng/mL
  In acest moment are 100mg Eutyrox/zi.
  Ar trebui sa ma ingrijorez ? Va multumesc.

 8. Buna ziua . Mulțumesc frumos pt răspuns.Eu am făcut în 2020 un Pet Ct și era totul ok,acum îmi fac doar eco pe zona gatului la 6 luni și analizele . Momentan folosesc sare iodata ,exista contraindicații in acest sens?Va mulțumesc anticipat!

 9. Buna dimineața. Mulțumesc frumos pt răspuns .Eu momentan sunt in Germania,aici fac analizele la medicina nucleara fara a face pauza de tratament,valoarea lor de referință este pt Tg <2 sunt teste in vitro făcute,iar eu am Tg 0.1. Știu că în România valoarea pt pacientul cu cancer de tiroida ar trebui sa fie 0.04. Menționez că în 2018 când am avut metastaza a fost procent de 10 ,ulterior după radioterapie a scăzut în decurs de câteva luni .Din 2020 valoare este 0.1-0.2 .Ar putea totuși fi semn de recidivă ?Va mulțumesc!

 10. Buna seara.
  In luna decembrie am suferit o interventie de scoatere totala a tiroidei(am 37 ani)Rezultatul anatomo-patologic a fost ok, nodulul a fost benign.
  In urma operatiei am luat o saptamana eutyrox de 50ųg, apoi o saptamana de 75 ųg, apoi am luat de 100ųg.
  Saptamana aceasta am facut analizele recomandate si valorile sunt urmatoarele:
  T3-2,4(interval de referinta 1.3-3,1,)
  FT4-20,9(interval de referinta 12-22)
  Tsh-0,04(interval de referinta 0,27-4,2)
  Care ar putea fi explicatia pt valoarea atat de mica a tsh-ului?
  Am programare la medicul endocrinolog abia peste 2 saptamani si nu stiu daca este cazul sa ma ingrijorez.
  In tot acest timp de la interventie nu am avut pofta de mancare, de dulciuri nici atat, am slabit cateva kg si am insomnii in fiecare noapte. Ar putea avea aceste modificari legatura cu faptul ca analizele nu sunt in parametri?
  Multumesc!

 11. Mă numesc Andrei M. am 59 ani și la ultimul control endocrinologic am fost diagnosticat cu Hipotiroidism subclinic și nodul lob drept (prezintă o form. hipoecogenă, bine delimitată de 7,7/5,6 mm, intens vascularizată)
  Menționez că la un control precedent în urmă cu 10 ani a fost identificat același nodul cu dimensiunea de 4 mm.
  Analize de laborator: TSH 8,28 uUI/ml, referință 0,38 – 5,33 uUI/ml
  FT4 0,86 ng/dL, referință 0,61 -1,12 ng/dL AntiTPO 0,5UI/mL, referință < 9UI/mL Calcitonină < 2 pg/mL referință < 8,4 pg/mL
  Ca simptomatologie am o stare de oboseala accentuată și de câteva ori pe zi palpitații. Am primit recomandarea pentru 1/2 Euthirox 25 ug si efectuarea unei puncții la nodul.
  Este necesară procedura de puncție sau recomandați controlul periodic ?

 12. Buna ziua . Am 54 ani operata de cancinom în anul 2014, iradiat, cu mentinerea TSH sub limita inferioara. În urma analizelor din februarie 2022 :TSH 2,25 mUL/mL si FT4 14,52 pmol/L.
  Mentionez ca am fost sub observatii pana in anul 2019 la IOCN Cluj. Din anul 2020 sunt luata in evidenta la Spitalul Onesti. Momentan iau L-V-euthyrox 100 iar S-D euthyrox de 50.Va rog sa-mi spuneti daca aceste analize sunt corecte tinând cont ca sunt operata de 8 ani sau trebuie modificata doza astfel incat TSH sa fie sub limita inferioara. Multumesc

  1. Ciofrângeanu Gheorghe

   Bună ziua domnul doctor! Am 71 de ani si in decembrie 2021 am facut analiza TSH care a iesit 0,64 si T4 free care a iesit 0,86. De asemeni am facut si 25 hidroxi vitMina D care a iesit 19,98 (<20),iar calcitonina a iesit 8,3(<9,5) .In urma acestor rezultate am facut si o ecografie a tiroidei . Rezultatul: Ambi lobi mariti(2,76/4,9si 2,56/5) de volum ecostrucura neomogena,aspect pseudonodular bilateral. La nivelul lobului stang se vizualizeaza o formatiune nodulara (lichidiana) cu microcalcifieri infrachistice si alta formatiune modulara hipoecogena cu o zona marginala de dimensiune 18/15 mm. La nivelul lobului drept se vizualizeaza o formatiune cu microcalcifieri intrachistice de dimensiue 15/10. Fara adenopatie laterocervicale.Placi adenomatoase microcalcifiate bilateral al nivelul ACC birurcatie. Acestea fiind rezultate astept o recomandare din partea dumneavoastra. Va multu.esc anticipat! Sa aveti o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.